Placeholder

Recept: pizza met roomkaas en bloemen

Eetbare bloemen geven een zoete, frisse of juist ­kruidige touch aan je gerecht. Zoals bij dit recept van pizza met roomkaas en bloemen.

 

Bereidingstijd: 35 minuten, wachttijd 1,5 uur

Ingrediënten voor 4 personen

  • ½ blokje verse gist (van 21 g)
  • mespunt suiker
  • 400 g bloem + wat extra
  • 1 tl zout
  • 400 g verse ­roomkaas naturel
  • 100 g zure room
  • 2 eierdooiers
  • 125 g geraspte Parmezaanse kaas
  • handvol verse wilde
    kruiden (pimpernel, rucola, postelein, hysop)
  • handvol eetbare bloemen (viooltjes, komkommerkruid, Oost-Indische kers).
  • Extra nodig: bakplaten met bakpapier

Bereiding

  • Verbrokkel de gist boven een beslagkom en roer glad met de suiker en
    200 ml lauwwarm water. Voeg bloem, 4 eet­lepels olijfolie en het zout toe, en kneed met de hand tot een soepel deeg. Vorm er een bol van en laat afgedekt in de kom op een warme plaats 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven met de bakplaten erin voor op 240°C.
  • Roer de helft van de roomkaas los met de zure room, de eidooiers en de helft van de parmezaan. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken, vorm er ballen van en rol ze op een bebloemd werkvlak uit tot pizzabodems van 22 cm doorsnede. Leg ze op een stuk bakpapier. Bestrijk het deeg met het roomkaasmengsel.
  • Bak de pizza’s op de hete bakplaten in 10-15 minuten gaar en goudbruin in de heteluchtoven.
  • Haal ze uit de oven en bestrooi met de rest van de parmezaan. ­Verdeel de resterende roomkaas erover en garneer met de verse kruiden en bloemen.

Meer recepten met bloemen vind je in het augustus-nummer van Santé dat nu in de winkel ligt.

Gerelateerde artikelen