buddha bowl

Recept voor paprika buddha bowl

De buddha bowl, gezond en lekker, maar ook de ideale maaltijd op de bank als je vanavond op de bank naar de voetbalwedstijd gaat kijken.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 oranje paprika’s, in reepjes
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 200 g kikkererwten, voorgekookt en uitgelekt
  • 300 g gekookte quinoa
  • 5 g verse munt, fijngesneden
  • 5 g verse peterselie, fijngesneden
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 4 tl gemalen komijn
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl cayennepeper
  • 8 el hummus
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de bloemkoolroosjes en een scheutje zonnebloemolie samen met de komijn, kurkuma, paprikapoeder en cayennepeper. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkoolroosjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Meng in een kom de gekookte quinoa samen met de fijngesneden munt en peterselie, extra vierge olijfolie en citroensap en roer alles door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Doe de quinoasalade in de kommen en garneer met bloemkool, oranje paprika, komkommer, kikkererwten en hummus. Serveer direct.

Recept en beeld: Oranje Paprika Vereniging

Gerelateerde artikelen