category colour brushLekker

Recept: mediterrane aardappelpuree

Waarom alleen genieten van mediterraan eten op vakantie? Met het recept van de mediterrane aardappelpuree kun je dat vakantiegevoel mooi verlengen.

 

Bijgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 30 minuten.

Ingrediënten

  • 800 g kruimige aardappels
  • 20 g pijnboompitten
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 50 g gedroogde tomaten in olie
  • 1 handvol blaadjes basilicum
  • 200 ml melk
  • gedroogde chilipeper (molentje).
  • Extra nodig: pureeknijper of stamper

Lees ook: 'Mediterraan eten helpt tegen hooikoorts'

Bereiding

  • Schil en was de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar.
  • Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze afkoelen op een snijplank. Hak ze grof. Hak ook de olijven en tomaatjes fijn. Stapel de blaadjes basilicum op en hak grof.
  • Giet de aardappels af en laat uitdampen.
  • Verwarm de melk met 3 eetlepels olijfolie in een pannetje of de magnetron.
  • Knijp of stamp de aardappels kruimig. Roer er zo veel van het melkmengsel door tot je een smeuïge puree hebt.
  • Meng de pijnboompitten, olijven en tomaat erdoor. Breng de puree op smaak met zout en chilipeper.

In het september-nummer van Santé staan nog veel meer mediterraanse recepten!

Beeld: Stockfood

Gerelateerde artikelen

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest