Recept: managosalade met beef jerky
3 april 2020
Breng de Vietnamese keuken naar je toe met het kookboek An An – Vietnamese familiegerechten. Santé mocht een recept met je delen: een mangosalade met beef jerky.
Voorbereidingstijd 30 minuten, bereidingstijd 10 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 g beef jerky
- Vissausdressing (zie pag. 87 in Santé maart)
- 1 rode ui, in ringetjes van 2 mm
- 2 el zonnebloemolie
- 50 g sjalotten,in ringetjes van 1 mm
- 2 harde, onrijpe mango’s, geraspt, julienne of in dunne plakjes
- 2 lenteuitjes, in ringetjes van 2 mm
- 20 g koriander, grof gehakt
- 20 g Thais basilicum, grof gehakt
- 20 g munt, grof gehakt
- 100 g geroosterde ongezouten pinda’s, grof gemalen
Bereiding
- Snijd of trek het gedroogde vlees in kleine reepjes.
- Zorg ervoor dat de vissausdressing klaarstaat; leg hier vast de gesneden rode ui in en laat 10 minuten trekken.
- Verhit intussen de olie in een kleine koekenpan en roerbak hierin de sjalotjes in 3-4 minuten goudbruin. Neem van het vuur en laat afkoelen.
- Leg de mango in een serveerschaal. Meng hier twee derde deel van alle kruiden (koriander,
- Thais basilicum, munt), de lente-ui en gebakken sjalotten door plus de olie, vissausdressing en rode ui. Schep goed door elkaar.
- Bestrooi met de rest van de kruiden, de gehakte pinda’s en de reepjes beef jerky en serveer direct.
Meer Vietnamese gerechten uit het boek An An – Vietnamese familiegerechten kun je vinden in Santé maart 2020.
An An -Vietnamse familiegerechten
An An – oftewel: ‘aan tafel!’ Met dit kookboek ontdek je hoe verrassend Vietnamees eten kan zijn, variërend van traditionele maaltijden tot het nieuwste streetfood.