Linzen-spinazie salade

Recept: linzen-spinazie salade

Deze knapperige linzen-spinazie salade is gevuld met appel, rozijntjes en walnoten én een goede dosis gezonde koolhydraten. Dit recept combineert volkoren Basmati rijst en linzen tot een gezond, maar ook superlekker gerecht. Wij hebben er nu al trek in!

De appels geven een verrassende fruitige smaak aan het geheel. Deze linzen-spinazie salade is heerlijk als hoofdgerecht óf als bijgerecht.

Lees ook:Lekker licht recept: courgette carpaccio

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 pakken Tilda Steamed Wholegrain Basmati of Tilda Steamed Wholegrain Basmati Rice & Quinoa
  • 150 g gekookte Puy-linzen
  • 100 g babyspinazie
  • 8 zongedroogde tomaten in olie, fijngesneden
  • 2 appels, in stukjes
  • 4 el walnoten, gehalveerd
  • 2 el rozijntjes
  • 60 g geitenkaas, in blokjes

Voor de dressing

  • 2 el olijfolie
  • 4 el sojasaus
  • 2 el Balsamico azijn
  • 2 el honing
  • Een snufje chilivlokken
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst door de verpakking ongeveer 2 cm open te scheuren en gedurende 2 minuten rechtop in de magnetron op te warmen op 800W. Laat de rijst vervolgens afkoelen.
  2. Doe de rijst samen met de linzen en babyspinazie in een kom. Roer dit goed.
  3. Voeg de zongedroogde tomaten, appel, walnoten, rozijnen en geitenkaas toe.
  4. Maak de dressing door de olijfolie, sojasaus, Balsamico azijn en honing bij elkaar te voegen. Breng dit op smaak met zout en peper, en voeg de chilivlokken toe.
  5. Giet de dressing over de salade en hussel dit goed door elkaar voordat je de salade serveert.

Recept en beeld: Tilda

Gerelateerde artikelen