Curry

Recept: Indiase gele curry met zoete aardappel

Wist je dat curry een ideaal vegetarisch gerecht is? Deze Indiase gele curry is rijk gevuld met kruidige zoete aardappel en heeft een heerlijk romige smaak.

Zoete aardappels zitten vol met antioxidanten in vergelijking met normale aardappels. Eenvoudig, snel en voedzaam dus! En ook al klinkt een aardappel behoorlijk Hollands, deze keer geven we er een Indiase twist aan.

Lees ook:Recept: gesmoorde kip in curry

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 verpakking CelaVita Zoete aardappel ovenschotel ras el hanout
  • 1 el gele currypasta
  • 1 el olie
  • 100 g rijst
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 ml groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 hardgekookte eieren
  • 7 g verse koriander
  • 1/2 limoen
  • 1 tl sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Bereid de zoete aardappel ovenschotels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Wok de currypasta en een eetlepel olie op hoog vuur. Voeg de knoflook en de uien toe en wok nog 2 minuten.
  4. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Laat 5 minuten sudderen. Voeg de zoete aardappel toe en laat nog 5 minuten mee sudderen.
  5. Serveer de curry met rijst, ei, verse koriander, limoensap en eventueel wat sesamzaad.

Recept en beeld: CelaVita

Gerelateerde artikelen