Recept: havermoutcups
10 juli 2019
De Vlaamse voedingscoach en yogadocent Claudia van Avermaet deelt in Santé haar favoriete ontbijtjes. Dit is het recept van de havermoutcups.
Dit komt uit haar nieuwe boek Een dagelijkse portie power – 130 recepten (€ 25,99, Lannoo). Hierin staan heel veel lekkere recepten waarvan je bakken energie krijgt!
Ingrediënten voor 6 cups
- 150 g havermout
- 80 g kokossnippers
- 2 el chiazaad
- 8 el kokosolie, gesmolten
- 5 el honing. Voor de topping: Griekse yoghurt • grapefruit,
in schijfjes - Sinaasappel in schijfjes
- physalis (Kaapse kruisbes), doormidden gesneden
- bijenpollen
- zwart sesamzaad
Lees ook: Ontbijttoetje met haverkoekjes, yoghurt en kiwi
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de havermout, kokossnippers en het chiazaad.
- Doe de kokosolie en de honing erbij. Zet de kom 25 minuten in de koelkast.
- Neem 6 muffinvormen en leg er een stuk bakpapier in.
- Verdeel het havermoutmengsel over de muffinvormen. Duw goed aan met de achterkant van een lepel, zodat de bodem en de zijkanten goed bedekt zijn.
- Bak de cups 12 minuten in de oven.
- Laat volledig afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt, anders gaan ze kapot.
- Vul de cups met Griekse yoghurt, grapefruit en sinaasappel. Werk af met physalis, bijenpollen en sesamzaad.Tip: Deze cups kun je ook invriezen. Zo heb je altijd een gezond ontbijt in huis.
Meer pittige ontbijtrecepten lezen? Lees het in het juni-nummer van Santé dat nu in de winkel ligt. Je kunt ‘m ook bestellen via onze webshop.