hazelnootbrownies

Recept: glutenvrije hazelnootbrownies

Gek op hazelnoten? Wist je dat je deze noten in verschillende soorten recepten kunt verwerken? En lekker dat het is! Wat dacht je van deze glutenvrije hazelnootbrownies.

 

Voor 20 blokjes, bereidingstijd 30 minuten, oventijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 200 g hazelnoten
  • 200 g pure chocolade
  • 300 g glutenvrij meel
  • 100 g mais-­meel
  • 2 tl bakpoeder
  • 40 g cacaopoeder
  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 5 eieren
  • 100 g gemalen amandelen
  • 1 scheut melk.

Extra nodig:

  • bakblik van 30×40 cm
  • bakpapier

Lees ook:Dit zijn de gezondste noten

Bereiding

  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord. Hak de helft van de hazelnoten grof. Hak ook de chocolade grof.
  • Meng in een kom de meelsoorten met het bakpoeder en de cacao.
  • Doe de chocolade in een kom, zet op een pan met een laagje kokend water erin en laat au bain-marie smelten. Roer glad en laat iets afkoelen.
  • Klop in een kom de boter schuimig met de suiker. Klop de eieren erdoor tot een romige massa ontstaat. Klop de gesmolten chocolade, het amandelmeel en de meel-cacaomix erdoor. Meng de hazelnoten erdoor. Voeg eventueel wat melk toe.
  • Bekleed het bakblik met bakpapier en strijk het beslag erin uit. Strooi de gehakte hazelnoten erover.
  • Bak in het midden van de oven op 180°C in 45 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd vlak voor het serveren in blokjes.

In het januari-nummer van Santé dat nu in de winkel ligt, kun je nog meer hazelnootrecepten vinden.

Recept en beeld: Stockfood