Paprikasoep

Recept: geroosterde paprikasoep met knoflookcroutons

Deze geroosterde paprikasoep zit vol met smaak en met gezonde vetten. Het gerecht is daardoor goed voor je hart, en dat is natuurlijk ontzettend belangrijk.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 rode paprika’s
  • 1 meergranen stokbrood
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 g rode splitlinzen
  • 15 g verse basilicum
  • 1,25 l groentebouillon
  • 4 el Becel Olie blend classic
  • 2 tl harissa

Lees ook:Recept voor gevulde paprika

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in grove stukken. Verdeel de paprika over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de Becel Olie blend classic en rooster dit 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Zet ondertussen een pan met groentebouillon, tomatenblokjes en rode splitlinzen op een warmtebron. Laat het geheel op een lage temperatuur pruttelen totdat de groenten in de oven geroosterd zijn.
  4. Halveer ondertussen het meergranen stokbrood in de lengte en snijd dit vervolgens in het formaat van dobbelstenen. Doe het brood samen met de overgebleven Becel Olie blend classic en knoflook in een kom, hussel goed, en verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Haal de geroosterde paprika’s uit de oven en voeg ze toe aan de pan met groentebouillon, tomatenblokjes en linzen. Bak vervolgens de croutons op dezelfde temperatuur 10 minuten in de oven af.
  6. Voeg de harissa en basilicum toe aan de pan en blend het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde soep. Je kunt ervoor kiezen om de soep minder lang te blenden voor een grovere soep. 

Serveer de paprikasoep met knoflookcroutons direct.

Recept en beeld: Becel

Tip van de redactie

Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Gerelateerde artikelen