Flan met kropsla

Recept: flan met kropsla

Sla is natuurlijk de perfecte basis voor een salade, maar de groente is ook warm lekker in een flan of risotto of koudgeperst in een smoothie. Kom maar door met die krop. Hier is het recept voor flan met kropsla.

Bereidingstijd 15 minuten, oventijd 40 minuten.

Ingrediënten

  • 1 kropsla
  • 1 ui
  • 2 el boter, plus extra om in te vetten
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 8 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml melk.
  • Extra nodig: quichevorm van 20 centimeter doorsnede (liefst met losse bodem)

Lees ook:Recept: veldsla-kruiden smoothie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C, stand heteluchtcirculatie. Vet de quichevorm in met boter. Was de sla goed, haal de blaadjes los en centrifugeer of dep ze droog. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een pan en fruit de ui glazig. Bestrooi met de kurkuma. Voeg, eventueel in porties, de slabladeren toe en laat ze slinken.
  • Klop de eieren los met de slagroom en melk. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de geslonken sla over de bodem van de vorm en giet het eimengsel erover.
  • Bak in de oven ongeveer 40 minuten tot het eimengsel stevig aanvoelt en goudbruin is (test met een satéstokje of het ei is gestold, er mag geen ei aan de prikker blijven plakken).
  • Laat uit de oven iets afkoelen en verwijder de vorm.

Meer recepten met sla kun je vinden in Santé april 2020.

Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood

Gerelateerde artikelen