Placeholder

Recept: courgettemuffins met rode paprika

Het kan best lastig zijn om hartige, plantaardige ontbijtgerechten en snacks te vinden, maar deze muffins zijn een heerlijke optie.

 

Ze zijn zacht en sponzig, met een vleugje komijn en paprikapoeder. Wil je ze liever iets zoeter? Dan kun je de puntpaprika vervangen door een paar piquillo-pepers uit pot.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 2 courgettes, geschild en geraspt
  • 1 rode puntpaprika (90 g), zaadjes verwijderd, in stukjes van
    ½ cm
  • Paar basilicumblaadjes, fijngehakt, plus een extra handvol
    om te garneren.

Droge ingrediënten:

  • 250 g speltmeel
  • 50 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl zuiveringszout (natriumbicarbonaat)
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder.

Natte ingrediënten:

  • 280 ml amandelmelk
  • 65 ml raapzaadolie
  • 1 el appelciderazijn

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een muffinvorm met 12 muffinpapiertjes.
  • Meng eerst de droge ingrediënten in een grote kom. Klop in een andere kom de natte ingrediënten en roer daar de geraspte courgette, de puntpaprika en het basilicum door.
  • Meng dan de natte en droge ingrediënten goed, zodat er geen klontjes in blijven zitten.
  • Schenk het beslag in de muffinbakjes en bak 25-30 minuten. Controleer of de muffins gaar zijn door een mes in het midden te steken; dat moet er schoon uitkomen.
  • Laat de muffins minstens 10 minuten afkoelen in de vorm om ze te laten opstijven en laat ze dan uit de vorm verder afkoelen op een rooster. Je kunt ze ook warm serveren uit de vorm. Leg op elke muffin een paar basilicumblaadjes.

Dit recept komt uit Deliciously Ella – Het plantaardige kookboek. 100 makkelijke vegan recepten om elke dag superlekker te eten, € 24,99 Kosmos Uitgevers.

Meer lezen over Ella Mills? Bestel het mei-nummer van Santé via onze webshop.

Gerelateerde artikelen