Recept: Avocadosoep met garnalen
Soep kun je makkelijk maken van allerlei restjes, maar volg dit recept ook eens. Je zult er geen spijt van krijgen. Voor een plant based variatie kun je de garnalen vervangen door blokjes gebakken tempeh.
Ingrediënten
– 2 avocado’s
– 1 bosui
– bouillonblokje
– 4 bollen knoflook
– Garnalen
– Peper, zout en bieslook
Bereiding
• Pureer 2 avocado’s.
• Voeg 1 el olijfolie, 1 fijngesneden bosui en 3/4 l knoflookbouillon (gemaakt van 1 l kippenbouillon en 4 hele bollen knoflook) toe.
• Pureer alles nogmaals.
• Breng op smaak met zout en peper.
• Schep de soep in kommen en verdeel de garnalen.
• Laat afkoelen en bestrooi de lauwe soep met bieslook.
Dit recept komt uit het Soepboek van Irma Puma en Anne Reinke
Beeld: GettyImages
Tip van de redactie
Springlane Kaia food processor
