knoflook

Knoflook gesneden? Waarom je nog 10 minuten moet wachten met bakken

Als je een knoflook hebt gesneden, gooi je deze meestal meteen in de pan. Maar beter kun je nog 10 minuten wachten. Dit is waarom.

En dat heeft alles te maken met het zwavelhoudende stofje allicine.

Allicine

Knoflook is hartstikke gezond. Dat komt onder andere door het stofje allicine. In knoflook zit – naast alliine – ook alliinase, een inactieve vorm van allicine. Zodra je een knoflook snijdt of perst, wordt alliine door alliinase omgezet in allicine (snap je ‘m nog?).

10 minuten

Allicine heeft een natuurlijke antibiotische werking en is goed voor je darmen. Om daar zoveel mogelijk van te profiteren, is het belangrijk om de knoflook na het snijden of persen even tien minuten te laten staan. Zolang duurt het ongeveer voordat alliine omgezet is in allicine. Even geduld hebben, dus.

Lees ook: 3 snelle tips tegen een knoflookadem

Bron: Well + Good, Holistik Bron: Getty Images