Aardappelrösti

Recept: aardappelrösti met Griekse yoghurt-kruidendip

De rösti met de Griekse yoghurt-kruidendip maakt een combinatie om van te smullen. Het gerecht is erg leuk en eenvoudig om samen te maken. Dus hup de keuken in!

voor 12 stuks, 20-25 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 4 el bloem
  • 2 eieren
  • 2 bosuien, in plakjes gesneden
  • 50 g doperwten
  • Blue Band wikkel
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 5 g bieslook, fijngesneden
  • 5 g peterselie, fijngesneden
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil en rasp de aardappelen. Meng de aardappelrasp en bloem in een kom.
  2. Klop in een kom het ei op samen met de bosui en doperwten. Voeg vervolgens de aardappelrasp toe, breng op smaak met zout en peper en hussel goed.
  3. Verhit een blokje Blue Band wikkel in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe met behulp van twee eetlepels vier hoopjes van het aardappelmengsel in de pan en druk de hoopjes een beetje plat tot schijfjes.
  4. Bak de schijfjes 2 minuten in de pan, draai om en bak nog 2 minuten tot de schijfjes aan beide kanten goudbruin zijn. Laat afkoelen op een keukenpapiertje terwijl je de laatste rösti-koekjes bakt. Herhaal stap 3 en 4 totdat het aardappelmengsel op is.
  5. Doe de Griekse yoghurt samen met de fijngesneden bieslook en peterselie in een kom, roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de aardappelrösti over een schaal en serveer met de yoghurt-kruidendip.

Recept en beeld: Blue Band

Gerelateerde artikelen