soep

Pastinaaksoep met gefrituurde peterselie

Deze heerlijke vegetarische soep staat in 45 minuten op tafel. Las je de room vervangt door haverroom heb je ook nog een vegan variant. Op de redactie van Santé zijn wij fan van deze heerlijke gezonde soep.

PASTINAAKSOEP MET GEFRITUURDE PETERSELIE VEGETARISCH | BEREIDINGSTIJD 45 MINUTEN

INGREDIËNTEN 5 pastinaken • 2 kleine kruimige aardappels • 2 kleine uien • 1,5 L groentebouillon • 50 g platte peterselie • 250 ml slagroom of haverroom•
1-2 tl citroensap • (vers)geraspte nootmuskaat. Extra nodig: staafmixer of blender

Zo maak je de soep

Schil de pastinaken en aardappels en snijd ze in stukken.

Pel de uien en snipper grof.

Verhit 2 eetlepels olie in een (soep)pan en fruit de uisnippers op hoog vuur.

Voeg de stukken pastinaak en aardappel toe en bak nog 3 minuten mee.

Schenk de groente- bouillon erbij en leg een deksel op de pan. Laat de groenten op matig vuur in 15-20 minuten gaar worden.

Was intussen de peterselie en dep goed droog. Pluk de blaadjes los. Verhit 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld koolzaadolie) in een kleine pan. Frituur de blaadjes hierin knapperig en laat afkoelen op keukenpapier.

Pureer de soep met de staafmixer of in een blender glad.

Roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met het citroensap, peper en zout. Verdeel de soep over 4 diepe borden, bestrooi met wat nootmuskaat en garneer tot slot met de gefrituurde peterselie. Garneren met verse peterselie of selderijblaadjes kan ook.

RECEPTEN EN BEELD BEELDIGBEELD/STOCKFOOD, GETTY IMAGES

Favoriet van de redactie

Stel dat je jarenlang elke week nieuwe recepten ontwikkelt. En deze recepten vervolgens gekookt en beoordeeld worden door duizenden mensen. Dan weet je precies van welke recepten men blij wordt toch? Klopt, en dit boek is het resultaat! In TOP delen Natalia en Walter van Project Gezond 100 toppers van de afgelopen jaren. Voor meer informatie klik op onderstaande button.