Wortelstoof

Op z’n Mexicaans: wortelstoof met zilvervliesrijst en room

Naast de bekende voordelen die wortels hebben voor het zicht, brengen deze oranje rakkers ook veel andere gezondheidsvoordelen met zich mee! Des te meer reden om deze Mexicaanse wortelstoof te maken.

Met de handige groentehack laten we je zien hoe je worteltjes stooft. En daarna transformeer je ze in no-time naar een smaakvol Mexicaans gerecht!

Lees ook:Wist je dit al over wortels?

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de Mexicaanse wortelstoof

  • 1x groentehack wortel (zie onderstaand)
  • 800 g tomatenblokjes, uit blik
  • 400 g zwarte bonen, uit blik
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 150 g mais, uit blik
  • 125 g zure room
  • 15 g platte peterselie
  • 2 tl Mexicaanse kruidenmix

Voor de groentehack wortel

  • 2 verpakkingen (600 g) AH Geschrapte Worteltjes
  • 150 ml groentebouillon
  • 2 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

Voor de groentehack wortel

  1. Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en voeg hier de geschrapte worteltjes aan toe. Roerbak de worteltjes 5 minuten op hoog vuur.
  2. Voeg de groentebouillon toe aan de pan, verlaag de temperatuur naar middelhoog en laat de worteltjes nog 10 minuten stoven.

Voor de Mexicaanse wortelstoof

  • Voeg de tomatenblokjes, zwarte bonen, mais en Mexicaanse kruidenmix toe aan de pan met de gestoofde worteltjes van de groentehack wortel, roer het geheel goed door en laat 5 minuten pruttelen op lage temperatuur.
  • Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking gaar en snijd de peterselie fijn.
  • Serveer de zilvervliesrijst met de Mexicaanse wortelstoof, zure room en peterselie.

Recept en beeld: De Hippe Vegetariër

Gerelateerde artikelen