Bloemkoolcouscous

Oosters recept: bloemkoolcouscous met ovengroente

Dit gerecht met bloemkoolcouscous heb je in een handomdraai op tafel staan, want met de groentehack laat je de oven al het werk doen!

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de Midden-Oosterse bloemkoolcouscous

  • 1x groentehack ovengroente (zie onderstaand)
  • 2 verpakkingen (800 g) AH Bloemkoolcouscous met paprika, tomaat en koriander
  • 1 citroen
  • 50 g amandelen
  • 1 el zonnebloemolie

Voor de ovengroente hack

  • 1 verpakking (600 g) AH Ovengroente courgette, rode paprika & peen
  • 2 el olijfolie
  • 3 tl Ras el Hanout kruiden

Lees ook:Meer recepten met bloemkool

Bereidingswijze

Voor de groentehack ovengroente

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de ovengroente courgette, rode paprika & peen in een kom en voeg hier de Ras el Hanout kruiden en de olijfolie aan toe. Schud door elkaar en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de ovengroenten 25 minuten in de oven terwijl je ze halverwege de kooktijd een keer omschudt.

Voor de Midden-Oosterse bloemkool couscous

  • Hak de amandelen grof en pers de citroen.
  • Verhit zonnebloemolie in een wokpan en wok de bloemkoolcouscous in 2 minuten beetgaar. Voeg het citroensap en de gehakte amandelen toe aan de pan en roer de bloemkoolcouscous nog een keer goed door.
  • Serveer de bloemkoolcouscous met de geroosterde ovengroente.

Recept en beeld: De Hippe Vegetariër

Gerelateerde artikelen