Oosters recept: bloemkoolcouscous met ovengroente
20 januari 2021
Dit gerecht met bloemkoolcouscous heb je in een handomdraai op tafel staan, want met de groentehack laat je de oven al het werk doen!
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de Midden-Oosterse bloemkoolcouscous
- 1x groentehack ovengroente (zie onderstaand)
- 2 verpakkingen (800 g) AH Bloemkoolcouscous met paprika, tomaat en koriander
- 1 citroen
- 50 g amandelen
- 1 el zonnebloemolie
Voor de ovengroente hack
- 1 verpakking (600 g) AH Ovengroente courgette, rode paprika & peen
- 2 el olijfolie
- 3 tl Ras el Hanout kruiden
Lees ook: ‘Meer recepten met bloemkool‘
Bereidingswijze
Voor de groentehack ovengroente
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe de ovengroente courgette, rode paprika & peen in een kom en voeg hier de Ras el Hanout kruiden en de olijfolie aan toe. Schud door elkaar en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de ovengroenten 25 minuten in de oven terwijl je ze halverwege de kooktijd een keer omschudt.
Voor de Midden-Oosterse bloemkool couscous
- Hak de amandelen grof en pers de citroen.
- Verhit zonnebloemolie in een wokpan en wok de bloemkoolcouscous in 2 minuten beetgaar. Voeg het citroensap en de gehakte amandelen toe aan de pan en roer de bloemkoolcouscous nog een keer goed door.
- Serveer de bloemkoolcouscous met de geroosterde ovengroente.
Recept en beeld: De Hippe Vegetariër