Quorn

Ook ná de Week zonder vlees: blijf lief voor je gezondheid en onze planeet

En? Hoe is de Week zonder vlees bevallen? Deed je mee of zette het je weer eens aan het denken? Als je voor een leefstijl met minder vlees kiest, is dat niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor onze planeet! Daar is tegenwoordig niets lastigs meer aan Je kunt gewoon klein beginnen door voortaan een dag in de week vlees te vervangen voor een duurzamer product.

Veel mensen denken niet zonder een stukje vlees te kunnen, omdat ze het zo lekker vinden, maar ook omdat ze bijvoorbeeld veel proteïnen nodig hebben vanwege intensief sporten. Maar uit veel onderzoeken blijkt dat de intensieve vleesproductie schadelijk is voor onze planeet door bijvoorbeeld al het veevoer dat ontbossing uitlokt, het enorme waterverbruik en natuurlijk vaak het dierenleed. Ook is te veel vlees niet gezond voor jezelf. Nederlanders weten dat inmiddels ook; 34% van ons gaf daarom recent aan nog dit jaar te willen minderen met vlees*.  Schijnbaar willen we er wat aan doen door onze vleeslevensstijl aan te passen.

Vlees vervangen voor een duurzamer, lekker product

Vlees is voor velen lekker en amper weg te denken uit het dagelijks menu. Maar als je die lekkere bite, textuur en smaak nou gewoon vervangt door iets natuurlijks? En gewoon eens klein begint door een vaste dag in de week je vlees te vervangen voor een duurzamer product? Dan word jij nog gezonder en de aarde een stuk blijer!

Daarom roept Quorn, een van de voedingsmerken die zich al sinds de jaren zeventig inzet om de planeet gezonder te maken, alle Nederlanders op om iedere vrijdagvlees te vervangen voor een duurzamer product. Quorn heeft toen al voor hun producten een nieuw soort eiwit ontdekt: mycoproteïne. Dit is een natuurlijk schimmelorganisme dat de eigenschappen van dierlijke en zelfs plantaardige eiwitten overtreft. Bovendien is het ook nog eens rijk aan vezels. En omdat voor mycoproteïne amper landbouwgrond of irrigatiewater nodig is, wordt daar tot 90% minder van gebruikt in vergelijk met rundvleesproductie. Een echt goed alternatief om minstens één keer in de week op het menu te zetten.

Want als we dat met z’n allen voor elkaar kunnen krijgen, kun je met elke hap onze planeet helpen! Samen maken we het verschil, niet door grootse daden, maar door kleine veranderingen, bij de maaltijd, bijvoorbeeld op vrijdag. Dat is immers de dag dat je na een week van drukte kunt ontspannen en de rust en tijd hebt om wat meer aan je eigen gezondheid en die van de planeet te denken. En om het erover te hebben aan tafel met je vrienden; want je zult zien, iedereen is hiermee bezig… sommigen nog in hun hoofd en anderen al in hun kookgedrag.

Zet Vleesvrijevrijdag op de agenda (en win)!

Dus zet Vleesvrijevrijdag op de agenda, zodat we er met z’n allen een nationale gewoonte van kunnen maken. Eet wat je wilt, maar, vervang gewoon je vlees voor een duurzamer product. Een vegan nugget in plaats van de bitterbal, vegetarisch gehakt door de lasagne, of een pittige wrap met daarin de textuur en smaak die je gewend bent, maar dan met Quorn stukjes. Zo helpen we met elke hap onze planeet.

Wil je meer inspiratie krijgen voor vleesvrije en duurzame producten? Klik dan op onderstaande button. En als je daar toch bent: maak meteen kans op een compleet Quorn feestmaalpakket om van te genieten met je familie of vrienden!

* Bron: Natuur en Milieu

– Dit artikel is een samenwerking met Quorn