Pannenkoekentaart

Omdat het eigenlijk pannenkoekendag is: recept pannenkoekentaart

Wist je dat het vrijdag 20 maart eigenlijk Nationale Pannenkoekendag is? Een heerlijk recept van een pannenkoekentaart.

Deze pannenkoekentaart met aardbeien-kokosyoghurt is een waar pronkstuk en zal het hele gezin verrassen. De kinderen kunnen helpen bij het bakken en zijn zo wel een middagje zoet. Dat wordt smullen!

Lees ook:Tips om de perfecte pannenkoeken te bakken

Ingrediënten

Voor 1 pannenkoekentaart (16 pannenkoeken)

  • 4 eieren 500 g tarwebloem
  • 600 g kokosyoghurt 225 g diepvriesaardbeien 1 l halfvolle melk
  • 1 tl zout
  • Blue Band Iedere Dag Vloeibaar
  • 500 g verse aardbeien
  • Poedersuiker, naar smaak

Bereiding

  • Doe de bevroren diepvriesaardbeien samen met de kokosyoghurt in een keukenmachine en blend tot een glad geheel. Bewaar de aardbeien-kokosyoghurt in de koelkast tot later gebruik.
  • Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg hier de vanillesuiker en het zout aan toe. Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de eieren. Begin vanuit het midden te roeren met behulp van een garde en schenk al roerend beetje bij beetje de melk in de beslagkom. Neem alle bloem mee van de zijkanten en roer totdat er een vloeibaar maar dik beslag ontstaat.
  • Verhit een koekenpan met dikke bodem drie minuten op middelhoog vuur en voeg een scheut Blue Band toe aan de pan. Schenk een beetje beslag in de pan en verdeel dit door de pan te kantelen over het gehele oppervlak zodat je een dunne ronde pannenkoek krijgt. Draai zodra de natte beslagbubbeltjes verdwenen zijn de pannenkoek één keer om en laat de andere kant garen totdat de onderkant goudbruin gekleurd is. Zet het vuur laag en haal de pannenkoek uit de pan. Herhaal deze stap totdat het pannenkoekenbeslag op is en je een grote stapel pannenkoeken hebt. Laat de pannenkoeken afkoelen tot kamertemperatuur voordat je de taart gaat maken.
  • Leg, wanneer de pannenkoeken afgekoeld zijn, een pannenkoek op een etagère of mooi serveerbord en bestrijk de pannenkoek met een dunne laag van de aardbeien-kokosyoghurt. Herhaal deze stap en verdeel de overgebleven aardbeien-kokosyoghurt over de bovenste pannenkoek. Garneer de bovenste laag met verse aardbeien en strooi hier tot slot poedersuiker over. Het feest kan beginnen!

Recept en beeld: Blue Band