Groente-eters

Nederlanders scoren slecht als groente-eters

Wat doet Nederland het toch slecht als groente-eters! Slechts 18 procent komt aan de voorgeschreven dagelijkse hoeveelheid van 250 gram groente en 2 stuks (200 gram) fruit.

Dit blijkt uit onderzoek ‘5 a day’ uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar. We staan om plek 3 als het gaat om slechte groente- en fruiteters. De eerste plaats wordt ingenomen door de Denen gevolgd door de Zweden.

Lees ook:10 manieren om meer groente te eten

Onderzoek

In een aanvullend onderzoek van Verse Oogst uitgevoerd door Direct Search onder 500 Nederlanders komt ook naar voren dat slechts 22 procent van de Nederlanders groente als startpunt neemt bij het bedenken van het avondeten.

Dít is de gouden tip om meer groente te eten

Als je koolhydraten of vlees(vervanger) als startpunt neemt voor je avondmaaltijd, dan blijft de groente een bijgerecht. Zo eet je al snel veel te weinig groente. De oplossing blijkt helemaal niet zo ingewikkeld: begin je maaltijd vaker vanuit de groente. Zo weet je zeker dat je er voldoende van binnen krijgt en word je nog eens smakelijk verrast in de keuken. Met groente als basis zit je sowieso goed! Dus als je je avondmaaltijd bedenkt, bedenk dan eerst welke groente je wilt eten, en beslis daarna in welk gerecht je zin hebt. Curry, stamppot, een ovenschotel of een salade? Bepaal wat je daarbij nog meer nodig hebt (denk aan saus, koolhydraten, eiwitten en toppings) en klaar ben je!

Gerelateerde artikelen