Lunchen Collega's

Hierom is het goed om te lunchen met collega’s

Werk jij je bammetje naar binnen achter de computer? Dan hoor je bij een kleiner wordende groep. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om ook op het werk tijd te nemen voor de lunch.

Je deelt veel tijd met je collega’s en je ziet ze soms nog vaker dan je vrienden. Daarom is het fijn om te investeren in lunchen met je collega’s. En er zijn nog meer redenen waarom tijd maken voor lunch goed is.

Samen lunchen

Lunchen met je collega’s maakt de lunchpauze een stuk gezelliger. 60 procent van de Nederlanders vindt het belangrijk om samen te lunchen. We vinden het leuk om onze collega’s op een andere manier te leren kennen en over andere zaken dan werk te praten. Het kan daarnaast ook een uitlaatklep zijn om bepaalde dingen te bespreken.

Positieve effecten

Samen lunchen is niet alleen gezellig, het komt ook de werksfeer en de productiviteit ten goede. Kom dus achter je laptop vandaan en verzet je gedachten tijdens de lunch. Heb je er tijd voor? Maak dan een wandeling, dat zorgt voor nog meer concentratie wanneer je weer aan de slag gaat.

Lees ook: Zo zorg je voor meer geluksmomenten op het werk

Gezonde lunch

We hechten ook steeds meer waarde aan een gezonde lunch. Op die trend speelt Buurtboer slim in. Bij Buurtboer kun je een bedrijfslunch-abonnement afsluiten, waarbij je een box met heerlijke ambachtelijke of biologische producten voor de lunch ontvangt.

Tip van de redactie:

Hechte vriendschappen beïnvloeden wie we zijn, de keuzes die we maken en hoe we ons voelen. Toch krijgen deze relaties te weinig aandacht en wordt er nauwelijks gesproken over hoe we ze gezond houden. In Ware vriendschap word je uitgenodigd je liefste vriendschappen te vieren juist omdát ze complex zijn, en waar nodig ervoor te vechten – zoals je dat ook voor de liefde zou doen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

BEELD GETTY IMAGES