Lekker koken met het boek ‘SIMPLY’ van Sabrina Ghayour
22 november 2020
Tijdens het Kookboekenfestival, dat tot en met 30 november duurt, zien we de mooiste kookboeken voorbijkomen. Zo ook het boek Simply van Sabrina Ghayour. Santé mag een recept met je delen!
Nog inspiratie nodig voor het avondeten? In het boek SIMPLY vind je de heerlijkste gerechten van Sabrina Ghayour. Om je alvast een tipje van de sluier te geven, mogen we dit recept met je delen:
Gemarineerde biefstuk met labneh, pulbiberboter & gebakken uitjes
Voor dit gerecht heeft Sabrina Ghayour zich laten inspireren door Turkse Iskender kebap. De gemarineerde biefstuk met labneh en pulbiberboter zorgen voor een simpele maar doeltreffende explosie van smaken. Veeg de yoghurt op met heerlijk zacht platbrood en geniet maximaal.
Voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten
- 450-500 g lendebiefstuk van 2 cm dik, zonder vet en in blokjes van 2,5 cm
- 1 volle tl gedroogde munt
- 1 tl knoflookgranulaat
- 1 tl komijnpoeder
- ½ tl selderijzout
- 2 el olijfolie
- 75 g boter
- 2 volle tl pul biber (Turkse chilivlokken, o.a. Turkse supermarkt)
- 400 g labneh of uitgelekte Griekse yoghurt*
- een flinke handvol kant-en-klare gebakken uitjes
- 2-3 takjes dille, heel fijngehakt
- zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Laat de biefstuk voor het bakken op kamertemperatuur komen.
- Doe de blokjes vlees in een mengkom, voeg de gedroogde munt, het knoflookgranulaat, komijnpoeder, selderijzout en een flinke hoeveelheid peper toe en schep goed om. Schep de olijfolie erdoor. Laat het vlees ongeveer 10 minuten marineren. Verhit intussen een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de blokjes biefstuk 1 minuut aan elke kant, schep ze op een klein bord en bestrooi ze met zeezoutvlokken. Zet het vuur uit en veeg de koekenpan schoon met keukenpapier. Zet de pan op laag vuur en smelt de boter. Strooi de pul biber in de pan, roer tot de boter rood kleurt en neem de pan van het vuur.
- Verdeel de labneh over een grote schaal. Schep de biefstuk met een schuimspaan van het bord, laat het vocht eraf lopen en schik de blokjes op de labneh of yoghurt. Schenk de pulbiberboter over het vlees. Bestrooi met de gebakken uitjes en en slotte de dille en serveer direct.
* Meng de dag voordat je dit gerecht gaat serveren de Griekse yoghurt met 2 eetlepels zeezoutvlokken en schep dit op een kaasdoek. Laat de yoghurt boven een kom een nacht in de koelkast uitlekken.
SIMPLY
In SIMPLY geeft Sabrina Ghayour meer dan 100 nieuwe Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Met haar kenmerkende, ongecompliceerde stijl van koken weet ze, na onder andere de bestsellers ‘Persiana’ en ‘Bazaar’, opnieuw een reeks onmisbare gerechten te creëren waarbij geldt: optimale smaak, minimale moeite! Lichte snacks, aromatische hoofdgerechten en zalige zoetigheden worden afgewisseld met authentieke Perzische gerechten met een twist, ook voor vegetariërs en veganisten. Ongedwongen en smaakvol – zo simpel is het.