pepernoot

Is het einde van de pepernoot in zicht?

Wat eet jij liever: een pepernoot of een kruidnoot? Waarschijnlijk ga je voor de kruidnoten, want die gaan als warme broodjes over de toonbank, terwijl de ouderwetse pepernoot steeds vaker wordt genegeerd.

 

Ook al zijn het kruidnoten, je noemt ze pepernoten. Maar de echte ouderwetse pepernoten hebben een andere vorm dan kruidnoten. Ze zijn niet zo mooi rond als de kruidnoot, maar hebben een wat onregelmatige vorm en smaken ook anders, meer naar taaitaai.

Lees ook:Recept voor gezonde pepernoten

Ouderwetse pepernoot

Maar de ouderwetse pepernoot legt het af tegen de steeds populairder wordende kruidnoot. Zo verkoopt De Bijenkorf ze niet meer en heeft Bolletje de pepernoot al twee jaar geleden uit de productie gehaald. Pepernotenmaker Van Delft ziet ook een dalende verkoop van de ouderwetse lekkernij.

Waarom minder populair

Maar waarom wordt de pepernoot minder populair? Het heeft waarschijnlijk te maken met de manier waarop je ze maakt. Ze zijn toch het lekkerst als ze vers van de ovenplaat komen. Kruidnoten zijn langer houdbaar. En er zijn natuurlijk ook talrijke varianten verkrijgbaar van de kruidnoot die moeilijk te versmaden zijn.

Wat is jouw favoriet? De pepernoot of de kruidnoot? Doe de poll op onze Facebookpagina!

Bron: AD.nl

Gerelateerde artikelen