Gezonde pizzabodem

5 gezonde pizzabodems om zelf te maken

Gezonde pizzabodems, je ziet ze steeds vaker. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar zelf aan de slag gaan, is niet zo moeilijk als het lijkt.

1. Pizzabodem van broccoli

Mix de roosjes van 1 broccoli met 2 eieren, een half kopje mozzarella, een half kopje parmezaan en wat zout en peper. Zet afgedekt twee minuten in de magnetron en gier daarna het vocht af. Rol het deeg uit en bak het tien minuten in de oven tot de randen lichtbruin zijn.

Lees ook:Proberen: een pizzabodem van bloemkool

2. Pizzabodem van zoete aardappel

Mix 1 zoete aardappel, wat havermout en 1 ei door elkaar en bak tot de bodem krokant is. Voeg Parmezaanse kaas toe voor het bakken als je van een pittigere smaak houdt.

3. Pizzabodem van courgette

Een groene pizza maak je door een courgette (waar je het vocht met een theedoek hebt uitgeduwd) te mixen met 1 ei, wat kaas en kruiden naar smaak Bak 20 minuten.

4. Pizzabodem van spinazie

Voor deze bodem gebruik je 400 g spinazieL verwijder de steeltjes en stop de bladeren in de blender. Mix met 2 eieren, kaas en peper. Bak de bodem 35 minuten in de oven.

5. Pizzabodem van aubergine

Schil de aubergine en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Mix met een half kopje amandelmeel, 1 ei, wat peper en zout. Rol het deeg uit. Bak 15 minuten in de oven, draai de bodem om en bak nog eens 15 minuten. Voor pit kun je een rode peper toevoegen.

Nadat je een van de bodems hierboven beschreven hebt gebakken, beleg je hem met je favoriete ingrediënten en bak je hem nog een aantal minuten.

Bron: Santé archief

Gerelateerde artikelen