Chiapudding

Genieten: chiapudding met kiwi en matcha

Dag braadstuk, hallo groente! Voor een geweldig kerstmenu hoef je geen grammetje vlees of vis te gebruiken. Dat bewijst het groene kerstmenu in het december-nummer van Santé. Wij hebben nog een toetje voor je: chiapudding met matcha en kiwi.

nagerecht of ontbijtgerecht, voor 4 personen
15 minuten bereidingstijd + 8 uur wachttijd

Ingrediënten

  • 6 kiwi’s
  • 1 liter amandelmelk (met vanillesmaak of ongezoet)
  • 2 eetlepels lichte agavesiroop
  • 2 theelepels matchapoeder (Japanse groene thee)
  • 100 gram chiazaad
  • extra nodig: blender

Bereiding

  1. Schil 4 kiwi’s en snijd ze in stukken. Pureer de kiwi met de amandelmelk, de siroop en het theepoeder in een blender glad. Schenk het mengsel in een schaal en roer het chiazaad erdoor.
  2. Dek de schaal af en zet 1 nacht in de koelkast. De zaadjes nemen tijdens het weken alle vocht op en er ontstaat een geleiachtige structuur.
  3. Schep de chiapudding in 4 mooie coupes of glazen. Schil de resterende 2 kiwi’s, snijd ze in plakjes en garneer er het dessert mee.

Recept en beeld: Stockfood

Gerelateerde artikelen