gegrillde oesters

Gegrilde oesters met chorizoboter

De derde donderdag in juni is Wereld Tapasdag. Daar horen deze heerlijke gegrilde oesters met chorizoboter bij.

Ingrediënten
Hapje voor 6 personen
Bereidingstijd 20 minuten

  • 1 rode ui  
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g chorizo  
  • 100 g boter  
  • 12 oesters  
  • 1 citroen
  • Extra nodig: oestermes, keukendoek

Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de worst in fijne stukjes. Smelt de helft van de boter in een klein pannetje. Fruit de ui in 3 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak nog 3 minuten. Schep de chorizo erdoor en bak de worst krokant uit. Zet apart. Houd telkens een oester vast met een keukendoek en steek de schelp voorzichtig open met een oestermes. Verwijder de bovenste schelp. Snijd de oester los en verwijder eventueel schelpgruis. Leg de oesters op een bakplaat. Schep op elke oester een theelepel van het chorizomengsel en leg er een vlokje boter op. Schuif de bakplaat onder de hete grill en rooster de oesters in 3-5 minuten bruin en gaar. Geef er partjes citroen bij.

Beeld: Getty Images

oestermes
Bestel hier