Kiwi ontbijtcake

Een goed humeur met dit recept voor een kiwi ontbijtcake

Cake als ontbijt? Het kan! Dit overheerlijke kiwi ontbijt is overigens ook heel goed voor je humeur. Want wist je dat 8 op de 10 Nederlanders aangeven een beter humeur te hebben na een goed ontbijt? Zo’n feestelijk ontbijt als deze kiwi ontbijtcake is daar natuurlijk uitermate geschikt voor!

Ingrediënten

  • 3 Zespri kiwi’s
  • 2 rijpe bananen
  • 150 gr havermout
  • 100 gr bloem
  • 2 eetlepels geraspte kokos (+ nog wat extra om te decoreren)
  • 4 medjoul dadels
  • 50 gr gehakte walnoten
  • 3 eieren
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

Lees ook:Ontbijten met taart? Met deze taart mag het!

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven tot 180 graden.
  2. Doe de bananen met de dadels (zonder pit) in de blender.
  3. Meng er dan met een spatel de havermout, bloem, walnoten, eieren, kokos, bakpoeder, kaneel en zout door en maak er een ‘plakkerig’ mengsel van.
  4. Snijd anderhalve kiwi in kleine blokjes en meng ze met het deeg.
  5. Van de resterende kiwi’s snijd je mooie, dunne schijfjes.
  6. Leg een bakpapiertje op de bodem van een rechthoekige bakvorm en vet de randen lichtjes in met wat vetstof.
  7. Leg de schijfjes kiwi op het bakpapier op de bodem en kieper er het deeg over.
  8. Bak de cake voor ongeveer 40 minuten.
  9. Laat even afkoelen en dan: voorzichtig omkieperen! De kiwi’s liggen nu mooi aan de bovenkant van je cake. Strooi nog een beetje kokosrasp als decoratie erbovenop en klaar!

Recept en beeld: Roeckiesworld voor Zespri Kiwifruit

Gerelateerde artikelen