Edelvlokken

Edelgistvlokken als vervanger voor kaas

Iets dat vaak gemist wordt door mensen die overgaan op een vegan lifestyle? Kaas. Er zijn wel vervangers voor kaas. Eén van die producten is edelgist.

Wat zijn edelgistvlokken?
Edelgist wordt gemaakt van de eencellige gist Sacchoromyces Cerevisar. Het is een bijproduct van suiker. Dit type gist wordt veel gebruikt voor brood en bier. Edelgist is onder andere rijk aan vitamine B, foliumzuur, eiwit en aminozuren. Het is gezond en het past als kaasvervanger heel goed in een vegan eetpatroon.

De smaak en structuur van edelgistvlokken doet een klein beetje denken aan Parmezaanse kaas. Je kunt de vlokken over je pasta of ovenschotel strooien, maar je kunt er ook een saus van maken. De hartige smaak van edelgistvlokken doet het goed in verschillende soorten gerechten. Snelle tip: edelgist smaakt ook heel goed over popcorn.

Tip van de redactie

Dompel jezelf onder in Het sirtfood dieet, waar chocola en rode wijn samengaan met afvallen en spieropbouw. Dit revolutionaire dieet, omarmd door atleten en sterren, onthult de kracht van sirtfoods met wetenschappelijk onderbouwde inzichten en eenvoudige recepten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKS SANTE

BEELD GETTYIMAGES

Aidan Goggins, Glen Matten