Insecten eten

Echt waar: insecten eten wordt steeds populairder

Insecten eten is een trend die steeds meer opkomt in het Westen. Maar hoe denken we over deze trend? Is het iets wat jij zou doen of eet je al regelmatig een lekker insectje?

De magazine app Readly deed onderzoek naar het eten van insecten in het Westen, en wat blijkt. Maar liefst 1 op de 6 zou overwegen om insecten te eten. Het platform zag het afgelopen jaar dat er een toenemende belangstelling is voor kook- en foodmagazines. Om deze trend verder te onderzoeken heeft Readly samen met YouGov in enkele Westerse landen de interesse onderzocht in futuristische voedingsmiddelen zoals insecten en 3D-geprint voedsel.

Dít willen we weleens proberen

En dit zijn de dingen die we zouden overwegen om te proberen eten:

  • Algen (25%)
  • Eetbare waterflessen (20%)
  • Door het laboratorium gemaakt vlees en vis (19%)
  • Insecten (15%)
  • Op DNA gebaseerd dieet (14%)
  • 3D-geprint voedsel (13%)

Steeds meer out-of-the-ordinary recepten

Liane de Wit, partnership manager Nederland bij Readly: “We denken dat het resultaat een verrassend positieve houding laat zien over de mogelijke toekomst van eten. Dit is natuurlijk een onderwerp waar al langer veel over wordt gesproken, maar nu zijn ‘out-of-the-ordinary’ alternatieven gemakkelijker dan ooit te vinden op webshops en duiken steeds meer recepten op in food magazines. Met duizenden magazines biedt Readly volop inspiratie om iedere eetlust te stillen en we hebben gemerkt dat dit thema in populariteit is toegenomen.”

Inspiratie nodig voor een recept met insecten of algen? Zoals bananenbrood met krekelpoeder? Neem een kijkje op Readly.nl! Eet smakelijk!