specerijen-sowieso-in-huis

Dit zijn 7 specerijen die je sowieso in huis moet hebben

Er zijn enorm veel verschillende kruiden en specerijen die je in de supermarkt kan inslaan. Maar er zijn er eigenlijk maar 7 die je echt nodig hebt om je maaltijden onvergetelijk te maken. Dit zijn dé 7 specerijen die je sowieso in huis moet hebben (naast zout, natuurlijk).

1. Gemalen rode peper

Ben je op zoek naar een manier om jouw maaltijden een beetje op te spicen? Dan moet je absoluut gemalen rode peper in huis nemen! Je kan het poeder het beste over de hete olie sprenkelen die je gebruikt om te bakken voor het beste resultaat. Maar wees wel voorzichtig, je wil er niet te veel van gebruiken…

Lees ook: ‘6 kruiden en specerijen die je spijsvertering op gang helpen

2. Laurierblad

Laurierbladeren hebben een subtiele, maar heerlijke smaak die ieder wokgerecht een extra dimensie kunnen geven. Je hebt vaak genoeg aan een blaadje, wat je kan laten trekken in sauzen of bouillons. Vergeet uiteraard niet voor het serveren het blaadje weer uit je maaltijd te halen, dat eet wat lekkerder.

3. Kaneelpoeder

Wanneer je denkt aan kaneelpoeder, denk je waarschijnlijk aan taarten en toetjes. Maar wist je dat je kaneel ook heel goed kan gebruiken voor hartige gerechten? Probeer kaneelpoeder eens te combineren met wat koriander en komijn in een stoofgerecht met kikkererwten – heerlijk!

4. Gemalen koriander

Als we het dan toch over koriander hebben… Ook gemalen koriander mag echt niet uit jouw keuken ontbreken. Je kan er maaltijden een frisse boost mee geven dankzij zijn zoete, frisse en zelfs een beetje citroenachtige smaak. Je vindt koriander vaak terug in Midden-Oosterse gerechten, maar ook in Mediterrane gerechten, zoals soepen en stoofpotjes, doet koriander het goed.

5. Komijnpoeder

Ja, ook komijnpoeder is een specerij die essentieel is. Je zal hem vooral tegenkomen in Latijns-Amerikaanse gerechten en curries, zeker omdat hij zo goed werkt met bonen en peulvruchten. Ook kan je er groenten en vlees mee marineren, al heb je dan wel maar een klein snufje nodig.

6. Chilipoeder

Een andere manier om je maaltijden wat meer pit te geven is door chilipoeder te gebruiken. En nee, dat hoef je dus niet alleen te gebruiken voor bijvoorbeeld Mexicaanse gerechten, want ook een pasta, sandwich of zelfs een stuk vlees smaakt heerlijk met wat chilipoeder erop.

7. Zwarte peperkorrels

Naast zout ook onmisbaar: peper. Versgemalen zwarte peper is de beste keuze in iedere keuken. Zorg daarom dat je altijd peperkorrels op voorraad hebt, zodat je je pepermolen kan bijvullen en je nooit meer voorgemalen peper hoeft te gebruiken. Je gaat het verschil merken, trust us.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen