Placeholder

Dit wil je in huis hebben voor de meest gezonde maaltijden

Eet je graag gezonde maaltijden thuis? Uitstekende keuze. Maar het is soms moeilijker dan je denkt om elke dag weer een gezonde, verse maaltijd klaar te maken..

Het kost tijd en energie om te bedenken wat je gaat eten, de juiste ingrediënten in huis te halen en bovendien vergt het discipline om een gezonde levensstijl vol te houden. Gelukkig zijn er dingen die je leven een stuk makkelijk maken. Zo ook als het op gezond eten aankomt. Door de juiste spullen in huis te hebben, maak je het jezelf al een stuk gemakkelijk.

Groente, groente en nog eens groente

Voor sommigen is het een eitje, voor anderen een enorme opgave: het eten van genoeg groente gedurende de dag. Elke vorm van groente is eigenlijk goed. Eet je doorgaans alleen groente bij het avondeten, dan krijg je niet altijd genoeg binnen. Probeer dan eens om ook tijdens de lunch en eventueel het ontbijt wat groente toe te voegen. Maak eens een havermout met wortel of rode biet, voeg wat plakjes tomaat en komkommer toe aan je boterham met kaas of eet een flinke salade als lunch. Een manier om de vitaminen en mineralen, die zo belangrijk zijn in groente, zo optimaal mogelijk te behouden is door de groente te stomen. Een goede investering is dan ook een pan om eten te stomen. Met een stoompan komen de groente niet in aanraking met het water, alleen met stoom, waardoor de vitaminen en mineralen dus niet verloren gaan en de groente zijn smaak beter behoudt. 

Alles in de blender 

Een blender is multifunctioneel. Zo kun je er heerlijke verse smoothies mee maken en dat is een ideale manier om meer vers fruit en groente binnen te krijgen. Ook soep, zelfgemaakte hummus of gezonde pastasauzen maak je klaar in een blender. Bij het uitkiezen van je blender kijk je vooral naar het vermogen (aantal watt). Hoe hoger het aantal, hoe krachtiger de blender. Hoe krachtiger de blender, hoe hoger de prijs (in de meeste gevallen). Het ligt er maar net aan waar jij hem het meeste voor gaat gebruiken. Wil je ook bevroren ijs gemakkelijk kunnen vermalen bijvoorbeeld, dan heb je echt een krachtige blender nodig. 

Smakelijke soepen

Een grote pan soep is de ideale gezonde én bovendien makkelijke maaltijd. In een soep kun je prima alle restjes groente kwijt die je nog had liggen. Wat smaakmakers en bouillon toevoegen en je hebt binnen een mum van tijd een lekkere maaltijd op tafel staan. Het is meestal makkelijk te maken, de soep moet alleen een tijdje op het vuur staan. Tijd die jij ondertussen weer kunt besteden aan andere dingen. Zorg dus dat je een grote (soep)pan in huis hebt, waar je alles in kwijt kunt. Ook een staafmixer is handig voor een lekkere gladde tomatensoep. Wat je overhoudt eet je de volgende dag als lunch of vries je in voor een later moment. 

Meten is weten

Teveel eten klaarmaken betekent vaak ook teveel eten. Vooral met dingen zoals pasta en rijst is het lastig om precies de goede hoeveelheden af te meten. Daardoor heb je vaak net iets teveel, dat je dan toch maar opeet omdat het zonde is om weg te gooien. Dat is verleden tijd met een keukenweegschaal. Zo weeg je precies de juiste hoeveelheden af zodat je nooit te veel hebt. Dit is overigens niet alleen handig om je portiegrootte te beperken. Het zorgt er ook nog eens voor dat je minder voedselverspilling hebt. Beter voor het milieu en je eigen portemonnee. 

Gezonder zondigen

Lust je ook graag een patatje of kroketje op z’n tijd? Ook dat past best binnen een gezonde levensstijl, als je het maar met mate doet. Alles draait om balans. Als je jezelf ‘ongezonde’ dingen blijft ontzeggen dan wordt het verlangen ernaar soms alleen maar groter, waardoor je op een dag niet meer te houden bent. Als je jezelf zo nu en dan een patatje of een andere snack naar keuze gunt, dan is het prima vol te houden. Dat gezegd hebbende, je kunt er vervolgens wel voor zorgen dat die snack dan op een zo gezond mogelijke manier wordt klaargemaakt. En dat kan door een airfryer in huis te halen in plaats van een frituurpan. Met een airfryer worden je patatjes niet in het vet gebakken maar door lucht. Vandaar ook de naam natuurlijk. Dit scheelt al aanzienlijk. Bovendien kun je een airfryer ook prima gebruiken voor heel veel andere dingen zoals het afbakken van broodjes of klaarmaken van gegrilde groente. 

Dit is een gesponsord artikel.