Mounchou Taart Sante Hit Internet

Dit recept is de hit op internet: monchou taart

Dit recept is de hit op socials: monchou taart. Snel en makkelijk te maken als je geen oven hebt, maar wel een koelkast. Met nog 6 tips om elke taart te laten lukken.

Hier is een recept voor een klassieke MonChou taart. De klassieker voor iedereen die een taart wil bakken zonder oven. Als je dit eenmaal in de vingers hebt, kun je nog meer taarten maken. Daarom ook nog 6 handige tips van Santé waarmee je elke taart laat lukken.

Ingrediënten:

Mon Chou Taart Sante
Mon Chou Taart Sante 11zon

Voor de bodem:

  • Gebruik 200 gram digestive koekjes (of andere koekjes naar keuze)
  • En 100 gram boter

Voor de vulling:

  • 200 gram MonChou (roomkaas)
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen (rasp)
  • Optioneel: een blikje kersenvulling voor topping

Instructies:

Stap 1: Voorbereiding van de bodem

  1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
  2. Smelt de boter daarna in een pan op laag vuur.
  3. Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter tot het een samenhangend geheel vormt.
  4. Verdeel het koekjesmengsel vervolgens over de bodem van een springvorm (ongeveer 24 cm) en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Plaats de bodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Stap 2: Bereiding van de vulling

  1. Klop de MonChou in een kom tot het zacht en romig is.
  2. Doe de poedersuiker, vanillesuiker en de citroenrasp bij de MonChou en meng goed door.
  3. Klop de slagroom vervolgens stijf in een andere kom.
  4. Voeg de opgeklopte slagroom daarna toe aan het MonChou-mengsel en spatel voorzichtig door elkaar tot het goed gemengd is.

Stap 3: Samenvoegen en opstijven

  1. Giet het MonChou-mengsel over de koekjesbodem in de springvorm.
  2. Strijk daarna de bovenkant glad met een spatel.
  3. Laat de MonChou taart minimaal 3-4 uur opstijven in de koelkast, het liefst een hele nacht.

Stap 4: Optionele topping

  1. Als je ervoor kiest om een kersenvulling te gebruiken, kun je deze bovenop de opgesteven taart aanbrengen voor het serveren.

Stap 5: Serveren

  1. Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm.
  2. Snijd de MonChou taart in mooie punten en serveer!

Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte MonChou taart!

6 handige trucjes die je moet kennen als je een taart gaat bakken

1. Vet het bakblik heel goed in met boter
Vergeet geen enkel hoekje en bestuif de vorm daarna met wat bloem.

Limoncello-Meringuetaart

2.Voorkom een te bruine bovenkant
Is de bovenkant van je taart al te bruin of verbranden de randjes, terwijl de binnenkant nog niet gaar is? Vouw er aluminiumfolie overheen, zodat de bovenkant niet verder verkleurt, maar de binnenkant gewoon verder kan garen.

Vegan Snickers taart

3. Test of je taart gaar is
Een bekend trucje om te testen of je taart of cake gaar is, is erin prikken met een satéprikker. Zit er nog vloeibaar beslag aan de prikker dan is je taart nog niet gaar.

Aardbeienroomtaart
Aardbeienroomtaart

4. Gebruik een oventhermometer
De temperatuur die je oven aangeeft, is lang niet altijd nauwkeurig. Wil je het echt precies weten, gebruik dan een losse thermometer. Ook handig om te checken of alle delen van de oven even warm worden.

5. Doe de oven niet tussendoor open
Door koude lucht in de oven te laten, kan je taart inzakken. Open op zijn vroegst na driekwart van de baktijd de oven.

Lees ook: 9 tips voor een gezond ontbijt

6. Laat je taart op de juiste manier afkoelen
Laat de taart minstens 15 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Doe je dat eerder, dan heb je een grotere kans dat je taart kapot gaat. Laat hem daarna afkoelen op het rooster van je oven, dit is ideaal omdat de warmte aan de onderkant zo ook goed wegkan. Je voorkomt op die manier een kleffe onderkant doordat de hitte niet goed vrijkomt.

Lees ook: moeite om spullen weg te gooien? Zo lukt het wel

Tip van de redactie

Eten met Nick van YouTube-fenomeen Nick Toet staat vol makkelijke recepten en tips en tricks waarmee zelfs jij kunt leren koken. Van de meest fluffy American pancakes tot superturboshoarma en van een Broodje Beschuitstuitah en Boeuf Bourguignon tot aan Haagse worstenbroodjes. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé