Dit móet je weten als je van bruiswater houdt

Drink jij liever water met bubbels dan ‘normaal’ water? En vraag jij je weleens af of het drinken van bruiswater nu eigenlijk wel goed voor je is? Dan moet je dit artikel écht lezen: we laten je de mogelijke voor- en nadelen zien zodat jij kan inschatten of jij die fles bruiswater moet omarmen of juist gaat laten staan…

Lees ook: ‘Is bruiswater slecht voor je gezondheid?

Het heeft echt iets: een fles bruisend water opendraaien en het sissen van de bubbels horen zodra de dop eraf gaat. Zeker op een warme, zomerse dag kan het je gelijk een verfrissend gevoel geven! Nu zullen sommigen wel denken: “why the fuss, het is toch maar water?”. Maar met allerlei soorten en smaken die er tegenwoordig zijn, wordt het steeds aantrekkelijker om bruisend water te drinken. En dat is niet de enige reden waarom je het vaker zou moeten drinken…

Een gezonde keuze

Het goede nieuws is dat je bruisend water prima dagelijks kan drinken. Het is zelfs een goed alternatief voor frisdrank, aangezien het meestal calorie- en suikervrij is, maar het je wel dezelfde voldoening geeft als een glas cola. Zelfs als je gewend bent om light-frisdranken te werken, kan het een voordeel zijn om over te stappen naar bruiswater, aangezien ook light-frisdranken vaak meer suiker bevatten dan je misschien zou denken.

Keuzes

De keuze is werkelijk reuze als het aankomt op bruiswater! Niet alleen zijn er een heleboel verschillende merken, ook hebben zij allemaal een heleboel smaken verzonnen om je het idee te geven dat je niet alleen maar water drinkt. Ook kan je natuurlijk zelf smaakjes gaan verzinnen, door bijvoorbeeld fruit als citroen, frambozen of een andere frisse vrucht toe te voegen aan je kan met bruiswater. Toch fijn als je nét even iets anders wil dan gewoon water, toch?

Sneller vol

Niet alleen helpt bruiswater om je gehydrateerd te houden, ook kan het je helpen sneller vol te zitten. Nu helpt water drinken sowieso vaak tegen een hongergevoel, maar door het koolzuur in je bruiswater ga je vaak nog sneller vol zitten en is de kans groot dat je minder trek krijgt tussen maaltijden in.

Maar…

Bruiswater heeft ook een paar kanttekeningen waar je wel even rekening mee moet houden. Het zou er namelijk voor kunnen zorgen dat je tanden gevoeliger worden, aangezien het koolzuur je tandglazuur kan aantasten. Je zou bijvoorbeeld een rietje kunnen gebruiken om je tanden te ontzien tijdens het drinken of wat ‘normaal’ water kunnen drinken om het koolzuur mee weg te spoelen.

Ook is het niet heel verstandig om bruiswater te drinken tijdens het sporten, aangezien het ervoor kan zorgen dat je maagklachten krijgt tijdens het intensief sporten of last krijgt van boeren. Kies daarom voor plat water voor tijdens je workouts en drink wat bruiswater als verfrissende treat na het sporten. Daarnaast kan bruiswater bij mensen met prikkelbaar darmsyndroom of een gevoelige maag ook voor irritatie zorgen, dus in die gevallen kan je bruiswater beter vermijden.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen