Zomercocktail 2022 1000x1440 (1)

Dit is hét zomerdrankje van 2024

Dit is de zomercocktail van dit seizoen en hij is verrassend simpel.

Dankzij The New York Times hebben we een nieuwe (on)officiële zomercocktail van het seizoen, en het is een verrassend simpele. Laat de zomer met dit zomerdrankje maar beginnen.

Ken je Sneeuwwitje nog; het zoete drankje met 7up en een scheut bier? Van zo’n old school icoon is een internationale variant: de Shirley Temple, een alcoholvrije cocktail met 7up, grenadine en limoensap. De waaghalzen doen er een splash wodka bij en dan krijg je precies de cocktail waarvan we volgens de Times allemaal gaan genieten deze zomer: de Dirty Shirley.

Old school zomerdrankje

De Dirty Shirley kwam voor het eerst op tafel in de jaren ’30 en is zoet, fris en heel makkelijk te maken. Het recept bestaat uit vier ingrediënten, namelijk wodka, een citrusfrisdank zoals 7up of Sprite, grenadine en maraschino kersen. Deze laatste zijn die kitscherige felrode kersen die je in Amerikaanse tekenfilms ziet. Ze zijn in Nederland niet overal verkrijgbaar, maar je maakt ze makkelijk zelf door kersen te konfijten. Of zoek in de supermarkt naar pitloze kersen op siroop.

Dirty Shirley 400x500 1

Dirty Shirley recept 2024

60 ml wodka

30 ml grenadine

Een citrusfrisdrank zoals 7up, Sprite

Een maraschino kers

Ijsblokjes

Vul een highball, een hoog drinkglas, met ijs. Giet de wodka en frisdrank erop en doe daarna de grenadine erbij. Top af met een maraschino kers op je zomerdrankje. Cheers!

Wordt het dan eindelijk zomer?

Lees ook: 7 schoonmaaktips voor luie mensen

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES