pasta-trend-baked-feta-pasta

Deze pasta-trend wil je niet missen: baked feta pasta

Je hebt hem misschien al wel voorbij zien komen: de baked feta pasta trend. Deze trend is op social media viral gegaan, en wij snappen heel goed waarom… Wij gaan je vertellen waarom je deze trend echt moet volgen én natuurlijk hoe je dat dan precies doet – genieten!

Pasta-trend

Alhoewel er heel veel food trends op social media de ronde gaan, zitten er niet veel tussen die de moeite daadwerkelijk waar zijn. Maar dat geldt niet voor deze nieuwe trend – trust us! Het gaat om de baked feta pasta, een makkelijk pastagerecht met feta erdoorheen die jouw cheese cravings zonder meer kan stillen. Deze pasta bevat maar een paar ingrediënten en is daarom totaal niet lastig om te maken. Sterker nog, je kan alles in de oven zetten en die het werk voor je laten doen! Fijn, vind je ook niet?

Lees ook: ‘Welk pizzatype ben jij? Doe de test!

https://www.instagram.com/p/CKnLRkOAi3j/

Hoe maak je het?

Je hebt een aantal ingrediënten nodig: tomaten (liefst cherry), een blok feta, pasta naar keuze, olijfolie, zout, peper, knoflook en verse basilicum. Ook kan je nog spelen met oregano of tijm, het is maar net wat je lekker vindt.

1. Neem een ovenschaal, doe de tomaten erin en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Roer vervolgens alles goed door elkaar.
2. Leg het hele blok feta in het midden van de ovenschaal. Je kan hem een paar keer omdraaien zodat hij bedekt is in olijfolie, maar je kan er natuurlijk ook wat extra olijfolie en peper omheen doen.
3. Zet de schaal in de oven totdat de tomaten openbarsten en de feta gesmolten is.
4. Haal de schaal uit de oven en doe er wat vers gesneden knoflook en basilicum bij. Roer vervolgens alles door elkaar.
5. Voeg er gekookte pasta aan toe en roer wederom alles door elkaar. De gesmolten feta en de opengebarsten tomaten vormen zo de saus voor de pasta. Je kan de pasta vervolgens direct uit de ovenschaal serveren. Eet smakelijk!

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen