watermeloen feitjes

Déze leuke feitjes over de watermeloen wist jij nog niet

Het is vandaag Watermeloen Dag! En hoe kunnen we dat beter vieren dan een lijstje met leuke feitjes over watermeloen? Want wie is er nou niet gek op deze zoete vrucht?

De watermeloen is niet alleen dorstlessend, maar ook een bron van ijzer en vitamine C. Daarnaast smaakt ‘ie natuurlijk ontzettend lekker. Wist jij deze feitjes over de watermeloen al?

To pit or not to pit

Noten, zaden en pitten staan bekend om hun gezonde eigenschappen, maar wist je dat de pitten in je watermeloen ook heel goed voor je zijn? Nooit meer pulken aan je verse meloen en gewoon lekker opeten, want in een kwart van een watermeloen zitten genoeg pitten voor ongeveer 1 gram eiwit. Dat is toch mooi meegenomen! Daarnaast is met pit zoeter dan zijn pitloze broertje. Hóe goed is dat?

De grote broer van de komkommer en pompoen

Ja, het is écht waar: de watermeloen is familie van de komkommer en pompoen. Al zou je deze drie waarschijnlijk niet snel naast elkaar zetten, ze vallen alle drie onder de Cucurbitaceae familie. Dat betekent dat deze vrucht eigenlijk een groente is! Daarom smaakt hij, ondanks zijn zoete smaak, ook zo goed in hartige gerechten. Zeg eens eerlijk, wie wordt er nou niet blij van een frisse watermeloen-feta salade?

Lees ook: Easy peasy: watermeloensalade met feta

De naam zegt het al: de watermeloen zit bomvol water

We weten allemaal hoe het zoete sap langs je vingers sijpelt bij het opensnijden van de fruitsoort. Niet zo gek dat ie voor 95% uit water bestaat, dus! Voor iedereen die het lastig vindt om voldoende water te drinken, kan het snacken van watermeloen een goeie aanvulling zijn op zijn dieet. Zo krijg je toch wat extra vocht binnen. Hierdoor kan het lichaam beter afvalstoffen afvoeren en voorkom je bijvoorbeeld hoofdpijn.

Voor iedereen die nog wat extra kan gebruiken, is er Healthy People Calming Watermeloen. Door de toevoeging van Vitamine B5, B6 en B8 heb je een zen in een pak. Vitamine B5 ondersteunt bij spanning, terwijl Vitamine B6 en B8 goed zijn voor de gemoedstoestand en geestelijke balans. Dorstlessend én ontspannend dus. Bottoms up!

Beeld: Unsplash / Bron: Triangle PR