pasen

De beste inspiratie voor je paasontbijt

Er zijn twee manieren om paasochtend aan te pakken: of je gaat er helemaal voor en begint de dag met plakkerige broodjes en zoete lekkernijen, of je houdt het luchtig met eieren en groenten. Hoe dan ook, je wilt niet te snel vol zitten, je zult immers nog meer willen eten tijdens Pasen!

Een paasontbijt bestellen kan desondanks een goed idee zijn, al kun je er uiteraard ook voor kiezen om deze maaltijd zelf samen te stellen. Je zult dan wat meer werk moeten verrichten, maar dit zal het zeker waard zijn. Onderstaand vind je daarom wat inspiratie zodat je paasontbijt een waar vreetfestijn zal worden! 

Chili labneh eieren

Het mooie van dit gerecht is dat elk onderdeel de dag ervoor of eerder op de dag kan worden bereid. Idealiter heeft de yoghurt 6-8 uur nodig om te ‘hangen’. De zachtgekookte eieren kunnen worden geschild en in de koelkast worden bewaard zodat je op paasochtend niet veel hoeft te doen voor het maken van dit ontbijt. 

Warm gerookte zalm, viergranensalade, avocado en gepofte rijst

Dit gerecht is een vast onderdeel voor veel mensen bij het creëren van hun paasontbijt. Het bevat lokale ingrediënten van innovatieve producenten en is eenvoudig qua smaken en bereiding. De sjalottendressing bindt het gerecht aan elkaar en de gepofte rijst voegt een mooie nootachtige crunch toe die het textuurprofiel afrondt.

Chorizo, verkoolde asperges, gekonfijte citroen en lentegroenten

Dit recept werkt alleen al om één reden goed: het is eenvoudig en heeft niets te maken met chef-kok zijn; het komt neer op goede, lokale ingrediënten die je op de boerenmarkt kunt halen. Probeer de mensen te ontmoeten die je producten verbouwen, ze zijn belangrijk en hebben alle hulp nodig die ze kunnen krijgen. 

Kokos-chili eieren met dahl

Het leven is makkelijker als je de spliterwten-dahl een dag of twee van tevoren maakt. Als bonus verdiepen de smaken zich wanneer ze elkaar een beetje leren kennen. Breng om te serveren aan de kook en fleur de smaak op met een scheutje limoen zodat je optimaal van dit gerecht kunt genieten als je eindelijk kunt beginnen aan je paasontbijt!

Kombucha-geweekte berk met amandelen en gepocheerde rabarber

Dit is een van de best verkochte, gezonde lenteontbijten. Het gebruik van zelfgemaakte kombucha of thee om te weken maakt het minder zoet dan het gebruik van vruchtensap. Dit recept is bovendien eenvoudig om te maken, wat natuurlijk perfect is voor de paasochtend.

Asperges frittata

Je kunt niet fout gaan met een frittata. Dit recept is zo snel klaar, je kunt dit gerecht al klaar hebben voordat iemand zegt dat ze honger hebben. Grill het boven een vuurplaats of kook het gewoon boven je kookplaat.

Pannenkoek fruittaartjes

Als je je familie wilt laten zien dat je een volwassen volwassene bent, maak ze dan mooie en voedzame pannenkoek-fruittaartjes. Je kunt zelfs bevroren wafels gebruiken voor een meer kant-en-klare oplossing.

Eieren in een deken op bloemkoolkorst

Iedereen heeft wel die vriend of familielid die altijd op dieet lijkt te zijn. Dit specifieke recept past bij glutenvrije, keto- en koolhydraatarme diëten, en toch is het vol van smaak. Wat willen ze nog meer? 

Watermeloen radijs salade

De beste manier om tijd te besparen tijdens het maken van een gerecht, is door de oven helemaal over te slaan – dat is waarom een salade een aanrader is. Het moeilijkste van deze prachtige salade is het gebruik van een rasp om alle wortelgroenten in plakjes te snijden.

Avocado toast

Een paasontbijt is meer dan alleen gebak en ontbijtproducten. Probeer deze veerkrachtige toast, besprenkeld met veel zoete balsamico-glazuur, voor een snelle hartige lunchoptie. Je kunt er zelfs voor kiezen om het af te werken met lentegroenten zoals erwtenscheuten of zonnebloemspruiten.

beeld GettyImages

Dit artikel is een partnerbijdrage

Tip van de redactie

Leopold Vienna Koffiemaker French Press
Press Cafetiere Ad
Bestel hier