Tofu Nuggets 2100x1440 (1)

Crunchy tofu nuggets

Met heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten bewijst Lenna Omrani elke dag weer hoe lekker en simpel vegan eten kan zijn. Deze crunchy tofunuggets zijn perfect als party snack of voor bij je film op een druilerige dag.

Bereidingstijd

15 minuten 

Baktijd

35 minuten 

Tools
Bakplaat, bakpapier 

Ingrediënten

Voor de nuggets (ongeveer 25 stuks): 

2 blokken van 400 g tofu 

250 g broodkruimels of cornflakes

3 el olijfolie 

1 tl cajunkruiden

1 tl zout 

1 tl knoflookpoeder 

1 tl paprikapoeder 

2 el edelgistvlokken 

500 ml sojamelk

1 el appelazijn 

120 g maïzena 

Voor de saus: 

100 g vegan mayonaise 

2 el sriracha-saus

Bereiding

  1. Haal de blokken tofu uit de verpakking en leg ze in schone theedoeken. Zet er een pan op, zodat de tofu goed uitlekt. 
  2. Verwarm de oven voor tot 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  3. Meng de broodkruimels, olijfolie, cajunkruiden, het zout, knoflookpoeder, paprikapoeder en de edelgistvlokken in een kom. 
  4. Meng de sojamelk en appelazijn in een andere kom. Doe de maïzena in een derde kom. 
  5. Snijd de tofu in 24 tot 30 stukken. Haal de tofu eerst door de maïzena, daarna door het sojamelkmengsel en vervolgens door de broodkruimelmix. Leg de nugget op de bakplaat. Herhaal dit tot je alle nuggets hebt gemaakt. 
  6. Zet de bakplaat 35 minuten in de oven en bak de nuggets tot ze krokant en goudbruin zijn. Draai ze halverwege om. 
  7. Mix de vegan mayonaise met de sriracha-saus in een bakje. 
  8. Haal de nuggets uit de oven. Laat ze even afkoelen en serveer ze met de saus.

Inspiratie nodig voor gezond tussendoortje en vegan eten? Every Day Vegan van Lenna Omrani (Kosmos Uitgevers, ISBN: 9789021581309).

Lennaomranikosmos
Bestel hier

Tip van de redactie

Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES