Broodje Pulled Jackfruit 2100x1440

Broodje pulled jackfruit met BBQ-saus en appel

Dit broodje pulled jackfruit uit Lenna Omrani’s kookboek The Every Day Vegan heeft die perfecte zoetzure, smokey smaak die je van een broodje pulled ‘pork’ verwacht.

Bereidingstijd

10 minuten 

Baktijd

15 minuten 

Tools

Hapjespan, ovenschaal 

Ingrediënten

500 g jong jackfruit, uit blik, uitgelekt gewicht

1 tl gerookte-paprikapoeder 

1 tl komijnpoeder 

1 tl kerriepoeder 

100 ml vegan BBQ-saus 

1 el olijfolie 

1 grote ui, fijngesneden 

3 teentjes knoflook, fijngesneden

 peper en zout 

4 broodjes naar keuze 

1 appel, in dunne reepjes 

100 g verse rodekool, in reepjes 

Garnering (optioneel)

Verse koriander

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. 
  2. Trek de stukken jackfruit uit elkaar met je handen. Spoel de stukken jackfruit daarna heel goed af met koud water. Doe ze vervolgens in een kom. 
  3. Voeg het gerookte-paprikapoeder, komijnpoeder, kerriepoeder en de BBQ-saus toe en roer alles goed door elkaar. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem opzij. Zo trekken de kruiden er goed in. 
  4. Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 3 tot 4 minuten. 
  5. Voeg vervolgens de jackfruitmix toe en bak deze 5 minuten mee op middelhoog vuur. Roer regelmatig door. Voeg peper en zout toe naar smaak. 
  6. Verdeel de inhoud van de pan over de ovenschaal en bak de jackfruitmix ongeveer 7 minuten in de oven. 
  7. Snijd de broodjes open en beleg ze met de BBQ-jackfruit mix. Verdeel wat reepjes appel, rodekool en eventueel verse koriander eroverheen.

Inspiratie nodig voor vegan eten? Every Day Vegan van Lenna Omrani (Kosmos Uitgevers, ISBN: 9789021581309).

Lennaomranikosmos
Bestel hier

Tip van de redactie

SMEG Broodrooster
Smeg Broodrooster Ad
Bestel hier