Blue zone recept: maismeelwafels
5 oktober 2020
Deze wafels uit blue zone Loma Linda (Californië) zijn fantastisch van smaak en textuur, maar absoluut niet moeilijk te maken. Bovendien vormen ze dankzij het tarwemeel, de noten en het verse fruit en voedzaam ontbijt of een bijzonder avondmaal.
Op vijf plekken in de wereld worden de inwoners gemiddeld een stuk ouder dan in de rest van de wereld. Dat zou komen door de supergezonde eetgewoontes van de bewoners van deze prachtplekken, ook wel bekend als Blue Zones.
Lees ook: ‘Hier word je 100 (met gemak)‘
Recept
Dit recept van maismeelwafels uit blue zone Loma Linda, Californië is echt genieten:
Voor 4 personen (8 wafels)
Bereidingstijd: 15 minuten
Voor het beslag:
- 125 g volkorenmeel of bloem, of een combinatie van beide
- 80 g maismeel
- 1/2 tl zuiveringszout (baking soda)
- 1⁄8 tl zout
- 2 el kristalsuiker
- 2 el olie
- 60 g appelmoes
- 300 ml amandelmelk
- 2 el gehakte, geroosterde groene
- Spaanse pepers (naar keuze)
Ter garnering (naar keuze):
- cashewroom*
- ahornsiroop met 1⁄8 tl zout
- bramen
- granola
*Voor de cashewroom:
Laat 150 g cashewnoten minimaal 3 uur of een hele nacht weken in heet water. Meng de noten daarna uitgelekt met 120 ml water in een blender of keukenmachine op hoge snelheid tot een heel gladde room. Als je de room te dik vindt, voeg je wat meer water toe.
Bereiding:
- Meng in een grote kom het volkoren-en maismeel, zuiveringszout, zout en de kristalsuiker door elkaar.
- Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles weer goed door elkaar.
- Verhit een wafelijzer en vet hem in met bakspray. Bak de wafels 3-4 minuten.
- Serveer ze direct met een garnering naar keuze.
Het blue zones kookboek
Meer blue one-recepten vind je in het boek Het blue zones kookboek – 100 recepten om 100 mee te worden, Dan Buettner, € 25,- (Spectrum), verkrijgbaar vanaf 19 oktober.