Couscoussalade

BBQ-recept: parelcouscoussalade met sinaasappel en gegrilde aubergines

Deze frisse parelcouscoussaladesalade is heerlijk voor warme zomerdagen! Bovendien is het dé ideale manier om tijdens het barbecueën genoeg groente binnen te krijgen.

Aubergine heeft een stevige structuur en je grilt het daardoor heel gemakkelijk op de barbecue. Even marineren in een zelfgemaakt sinaasappel-honing sausje en het barbecuefeest kan beginnen!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • 250 g parelcouscous
  • 250 g cherrytomaatjes
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • 1 groentebouillonblokje

voor de aubergine marinade

  • 1 perssinaasappel (1 dl sap en rasp van de schil)
  • 3 el honing
  • 1 knoflookteen, gehakt
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 0,5 tl tijm, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwijder de uiteinden van de aubergines. Snijd elke aubergine in de lengte in 8 plakken. Smeer in met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
  2. Grill de aubergine plakken rondom bruin en laat doorgaren aan de zijkant (indirecte warmte) van de BBQ en/of sluit de deksel van de BBQ.
  3. Meng de ingrediënten van de aubergine marinade in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Schenk de saus over de gegaarde aubergine parten.
  4. Bereid de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking, maar meng het water voordat je het aan de parelcouscous toevoegt, eerst met het groentebouillonblokje.
  5. Halveer de cherrytomaatjes, halveer de komkommer twee keer in de lengte en snijd hier vervolgens plakjes van. Snijd de munt fijn.
  6. Meng de gewelde parelcouscous met de cherrytomaatjes, komkommer en munt in een kom en serveer met de plakken aubergine.

Tip: Is het geen barbecue weer? Je kunt de aubergine ook bereiden in de grillpan, koekenpan of in de oven!

Recept en beeld: Purple Pride

Gerelateerde artikelen