verrassende-varianten-chocolademelk

9 verrassende varianten op traditionele warme chocolademelk

Het is er echt de periode van het jaar voor: warme chocolademelk. Je maakt de lekkerste warme chocolademelk door melkchocolade of pure chocolade te smelten in melk en volle room, eventueel met wat cacaopoeder erbij of zelfs wat suiker of vanille-extract. Maar mocht je alsnog nét iets meer willen dan traditionele warme chocolademelk, dan hebben wij deze 9 verrassende opties voor je!

1. Bevroren chocolademelk

Laat je warme chocolademelk afkoelen en giet het vervolgens in een ijsblokjesvorm. Doe hem in de vriezer en laat de chocolademelk opstijven. Als ze hard zijn, doe ze dan in een blender, voeg er wat melk (of ijs) en chocolade aan toe en blend alles tot het romig is. Serveer het met een rietje en doe er wat chocoladehagelslag op als topping.

Lees ook: ‘Chocolademelk is het perfecte drankje na het sporten

2. Marshmellow warme chocolademelk

Vul een ovenbestendige mok met warme chocolademelk en heel wat marshmellows. Zet de mok in de hete oven, maar laat de deur open zodat je kan voorkomen dat de marshmellows verbranden. Ook is het heel bevredigend om naar de smeltende marshmellows te kijken, trust us! Zodra ze goudbruin zijn, haal je de mok met ovenwanten uit de oven en als hij iets is afgekoeld, kan je genieten!

3. Mokka-kaneel warme chocolademelk

Voeg dertig gram espresso en wat suiker en kaneel aan iedere mok warme chocolademelk toe voor je ze serveert: simpel en superlekker!

4. Pompoen witte chocolademelk

Voeg 65 gram pompoenpuree, een theelepel vanille-extract en 35 gram witte chocolade aan de warme chocolademelk toe en roer totdat alle ingrediënten zijn opgelost en het mengsel dik en glad is. Genieten!

5. Red Velvet warme chocolademelk

Vervang de melk of pure chocolade in het recept door witte chocolade, voeg er 65 gram roomkaas, een scheut room en 4 druppels rode kleurstof aan toe voor een echte red velvet ervaring. Yummy…

6. Chai warme chocolademelk

Voeg twee peulen steranijs, 10 gebroken kardemom peulen, 2 kaneelstokjes, een kwart theelepel allspice, een theelepel geraspte gember, 175 milliliter sterke zwarte thee en 3 eetlepels bruine suiker aan het oorspronkelijke recept toe. Laat het mengsel pruttelen op laag vuur zonder het aan de kook te brengen en gebruik vervolgens een fijne zeef om de kruidenbuiltjes uit de chocolademelk te zeven voor het serveren. Wedden dat je een kick krijgt van deze hot chocolate?

7. Spicy warme chocolademelk

Voeg een halve theelepel chilipoeder, 2 gebroken kaneelstokjes, 2 eetlepels bruine suiker en een eetlepel vanille-extract aan het oorspronkelijke recept toe en laat het 10 minuten pruttelen op laag vuur. Haal de kaneelstokjes uit de chocolademelk en serveer hem warm. Als je nog meer spice wilt, kan je ook een klein scheutje tequila aan iedere mok toevoegen – caramba!

8. Gezouten amandel warme chocolademelk

Voeg wat Amaretto likeur en een snufje zeezout aan iedere mok toe. Alleen even roeren en klaar is Kees!

9. Nutella warme chocoladmelk

Last but not least, Nutella hot chocolate. Supersimpel te maken: neem een lepel Nutella en roer deze door de chocolademelk tot alle Nutella is gesmolten. Nutella heaven…

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen