×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zo maak je gekleurde hummus

Gekleurde hummus
10.09.2018 - Redactie

Een romige hummus maak je met kikkererwten, citroensap, tahin, zout en olijfolie. Voeg een paar extra ingrediënten toe in je blender of keukenmachine en creëer een regenboog op je bord.



Bekijk het basisrecept voor hummus.


Paarse hummus
Vervang de kikkererwten voor zwarte bonen om een paar kleur tevoorschijn te toveren. Voeg 2 knoflookteentjes toe en 3 kleine jalapeňopepertjes. Garneer met dunne plakjes jalapeňo.

Groene hummus
Voeg 2 knoflookteentjes en 1 kopje gekookte erwten toe. Als topping kun je er fijngesneden munt overheen strooien.

Gele hummus
Voor een gele kleur voeg je een theelepel kurkuma toe en een stronk geroosterde bloemkool.

Oranje hummus
Vervang de kikkererwten door witte bonen met een half kopje geroosterde pompoenpitten, 3 knoflookteentjes en een theelepel gerookte paprikapoeder. Strooi er een paar pompoenpitten over ter garnering.

Rode hummus
Voeg 2 geroosterde bieten, 1 theelepel gerookte paprikapoeder en een teentje knoflook toe.

Meer tips voor leuk en gezond leven? Bestel jouw Santé in onze webshop.

Bron: Archief, Purely Elizabeth | Beeld: Shutterstock

Wat vind je ervan?

Reacties

Gekleurde hummus

10.09.2018 - Een romige hummus maak je met kikkererwten, citroensap, tahin, zout en olijfolie. Voeg een paar extra ingrediënten toe in je blender of keukenmachine en creëer een regenboog op je bord. Lees verder

Goedkoopste sterrenrestaurants

09.09.2018 - Gaan vakantie vieren en lekker eten voor jou hand in hand met elkaar? Op de volgende bestemmingen eet je de goedkoopste sterrenmaaltijden. Lees verder

Noedels kiezen

08.09.2018 - Noedels van rijstmeel, glasmie, ramen… Wat is nou eigenlijk het verschil? Wij zetten alle soorten noedels op een rij. Kun jij kiezen welke het beste bij je passen. Lees verder

Ansjoviavinaigrette

04.09.2018 - Met deze ansjovisvinaigrette breng je de pan bagnat niçoise uit het oktobernummer van Santé op smaak. Lees verder

Galettedeeg

03.09.2018 - In het oktobernummer van Santé vind je een recept voor een heerlijke amandelgalette met kersen. Maak dit deeg een dag voordat je de galette maakt. Lees verder

Tahin of tahini

29.08.2018 - Ideaal als smaakmaker voor dressings en dipsauzen. Lees verder

Risotto opwarmen

22.08.2018 - Te veel risotto gemaakt? Zo ga je met de restjes om. Lees verder

Wijnslushie

18.08.2018 - Voor het ultieme zomergevoel. Lees verder

« Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 136 |
Mis niets
Daghoroscoop
Maagd

Jouw communicatie kan tot misverstanden leiden. Denk goed na voordat je iets…

» Naar de daghoroscopen