weekmenu

6 redenen om een weekmenu samen te stellen

Als je een weekmenu voor het diner samenstelt plan je wat je eet op welke dag. En daar zitten heel veel voordelen aan!

 

In het begin zal het samenstellen van een weekmenu waarschijnlijk best lastig zijn en iets meer tijd kosten. Toch is het de moeite waard, want uiteindelijk zul je er voordeel van hebben.

1. Je hoeft minder vaak naar de supermarkt

Eén of twee keer per week boodschappen doen, gaat opeens een stuk makkelijker. Al hangt het er wel vanaf voor hoeveel mensen je moet koken. Waarschijnlijk zul je ook korter in de supermarkt zijn, doordat je gerichter winkelt.

Lees ook:  ‘Zo stel je een weekmenu samen

2. Je verspilt minder ingrediënten

Door te bepalen wat je wanneer eet, kun je beter plannen welke ingrediënten je nodig hebt. Hierdoor verspil je minder.

3. Je geeft minder geld uit aan je boodschappen

Je winkelt gerichter en koopt daardoor minder producten die je niet nodig hebt. Bij het samenstellen van een weekmenu kun je makkelijk rekening houden met de aanbiedingen van de week, dat levert ook extra voordeel op.

4. Je gaat gezonder eten

Door een weekmenu te maken, krijg je een groter overzicht. In plaats van per dag denk je opeens per week. Zo kun je een gevarieerder menu samenstellen en je komt minder snel in de verleiding een kant-en-klaar maaltijd te eten.

5. Je weet van tevoren wat je eet

Als je thuiskomt van je werk, hoef je niet na te denken wat je nu gaat koken. Je weet wat je eet. Een bijkomend voordeel is dat je, doordat je weet wat er ’s avonds op tafel staat, minder snel geneigd bent een te grote of dure lunch te eten.

6. Je kunt je boodschappenlijstjes recyclen

Als je een jaar lang elke week een weekmenu samenstelt, heb je na die tijd een enorme lijst aan weekmenu’s. Deze kun je prima hergebruiken.

Gerelateerde artikelen