Lunch2100x1440

5 tips voor een middagmaaltijd zonder brood

Zin in een lichte, koolhydraatarme lunch? Vervang dan het brood eens voor iets anders. Met deze tips heb je ene heerlijke middagmaaltijd zonder brood.

1. Plannen

Brood is niet alleen lekker, het is meestal ook een makkelijke optie. Als jij iemand bent die uit gemak het liefst een broodje uit de zak en er wat beleg tussen gooit, plan je middagmaaltijd dan vooruit. Op die manier heb je genoeg tijd om gezonde ingrediënten in huis te halen en hou je het overzicht over de keuzes die je wilt maken.

Lees ook: 3 x gezonde lunch recepten

2. Ga voor restjes

Soms is een restje van je avondeten perfect voor een voedzame middagmaaltijd. Stukjes kip over? Maak er een salade van. Nog wat soep in de pan? Warm het op tussen de middag. Je hoeft overigens niet af te wachten wat er overblijft: je kunt je lunch alvast voorbereiden tijdens het avondeten. Neem wat extra van je ingrediënten, zoals spinazie, proteïne en kikkererwten, en maak er alvast een salade van.

Lees ook: kaneel is gezond. 5 redenen om het vaker te eten

3. Een ei erbij

Een matcht met vrijwel iedere maaltijd. Neem daarom een gekookt of gebakken ei mee. Lekker met groenten, door je salade of naast je soep.

Salade Niçoise
Salade Niçoise

4. Lekker hartig

Hartige muffins, een quiche of een omelet zorgen voor een vullende lunch en je kunt er tientallen variaties mee bedenken.

feestelijke quiche

5. Gezonde tussendoortjes

Heb je voor of na de lunch nog trek, zorg dan dat je een gezond tussendoortje binnen handbereik hebt, zoals yoghurt, fruit een mueslireep of noten.

Laat je inspireren:
Boek 50x lunchen zonder brood door Jennifer en Sven van Voedzaam & Snel (Kosmos Uitgevers, 2022)