Honger Stillen

5 tips om je honger te stillen

Wanneer je honger hebt, is dat een belangrijk signaal van je lichaam. Zie het niet als teken om jezelf gedachteloos vol te stoppen, maar stil je honger met een van deze vijf slimme tips.

1. Begin je maaltijd met soep
Soep is een ideaal voorgerecht. Het is gezond en vult je maag goed, waardoor je daarna minder op kunt. Helaas geldt dat niet voor romige soepen, die vullen wel, maar zijn een stuk minder gezond.

2. Zorg dat je vet binnenkrijgt
Wanneer je vet eet, komt het hormoon leptine vrij. Leptine zorgt ervoor dat je eetlust onder controle blijft. Ontwijk dus niet alle vetten. Lees ook: 5 manieren om gezonde vetten aan je eetpatroon toe te voegen

3. Eet niet te snel om je honger te stillen
Het duurt even voordat je hersenen het signaal doorkrijgen dat je vol zit. Eet daarom niet te snel, zo is de kans groter dat je je aan het eind van de maaltijd bewust bent van het feit dat je inderdaad vol zit. Lees ook: mindfull eten

4. Neem wat extra salade
Salade is gezond en vult goed. Pas een beetje op met de dressing, daarin zitten de meeste calorieën. Voeg vooral veel groenten, noten, zaden en pitten toe voor een vullende en gezonde salade.

5. Zorg dat je genoeg vezels binnenkrijgt
Bij een gezond dieet is het belangrijk dat je genoeg vezels binnenkrijgt. Ze zorgen ervoor dat je langer vol zit. Zorg dat je genoeg groenten, fruit en bonen eet.

Beeld: GettyImages

Tip van de redactie

Virtufit roeitrainer