Shutterstock 535211404

5 leuke weetjes over thee

Theeweetjes. Het woord zelf klinkt al net zo gezellig en fijn als je dagelijkse theemomenten. We hebben 5 leuke weetjes voor je verzameld!

Ben jij fan van wit of ga je tegenwoordig voor groen? Vers, met een takje munt of een good-old zakje? Hoe jij je thee ook drinkt, deze weetjes maken je thee eigenlijk alleen maar leuker.

Lees ook: ‘Het verschil tussen witte, zwarte en groene thee

De Britten

Je weet natuurlijk dat de Britten véél thee drinken. Er is zelfs een zwarte theesoort naar ze vernoemd (Engelse melange). De high tea hebben we ook aan ze te danken. En driemaal raden hoeveel kopjes ze – bij elkaar opgeteld – zelf drinken daar aan de andere kant van het Kanaal.. dat is maar liefst 165 miljoen kopjes per dag!

Mannentaak

In Marokko is het typisch de taak van de man om thee te schenken. Niet geheel verrassend vind je er ook veel theehuizen en zie je daar doorgaans, juist ja, mannen met elkaar zitten te socializen. Muntthee is in delen van Marokko een enorm onderdeel van het dagelijkse, sociale leven.

Cafeïne

Ook thee bevat cafeïne. Als je daarmee wilt minderen, kun je het best een groene thee pakken. Die bevat by far het minst aan cafeïne. Heb jij eigenlijk een favo thee?

Boba

Je hebt misschien weleens van ‘trendthee’ boba gehoord. Wordt ook bubbelthee genoemd. Leuk, lekker en best geinig, maar óók erg calorierijk. Met ingrediënten als suikersiroop, melkpoeder en tapioca (zetmeel uit cassavewortel) komt een flinke beker boba zelfs uit op evenveel of meer kcal als/dan een hamburger!

Lekker dopen

Wanneer en waarom we ooit zijn begonnen met koekjes in onze thee dopen, is lastig te achterhalen. Wel denken gedragswetenschappers dat warme en zompige koekjes ons tevreden stemmen en een fijn gevoel geven. Bovendien functioneren onze smaakpapillen beter als we warm voedsel (en drinken) tot ons nemen, in plaats van koud.

Gerelateerde artikelen