gezonde ontbijt-ideeën

4 gezonde ontbijt-ideeën

Ben je die saaie boterham als ontbijt helemaal zat? Gelukkig zijn er nog genoeg andere ontbijtjes die niet alleen lekker zijn, maar ook nog eens gezond!

 

1. Overnight oats

Het geweldige aan havermout is dat het enorm voedzaam is, en je er ook nog eens álle kanten mee op kunt. Overnight oats is niet meer dan een mengsel van havermout met (plantaardige) melk of water dat je een nacht in de koelkast hebt laten staan. Voor vier porties neem je 600 ml (plantaardige) melk, 200 gr. havermout, 4 theelepels vloeibare honing en 1 theelepel kaneel. Meng alles door elkaar en verdeel over vier bakjes. Na acht uur zijn je oats klaar om te eten, en kun je los gaan met toppings. Vers fruit, noten, hagelslag: het kan allemaal.

Lees ook:6 manieren om groente te eten bij je ontbijt

2. Gezonde smoothie

Stop de ingrediënten voor één smoothie alvast in een ziplock-zakje. Dit kun je bijvoorbeeld op zondag doen voor de hele week. Vries de zakjes in als je ze pas later wilt gebruiken. Doordeweeks pak je een zakje met genoeg ingrediënten voor één smoothie. In de blender ermee and you’re good to go.

3. Smoothie bowl

Maak een extra dikke smoothie. Giet het in een (afsluitbare) kom en strooi je favoriete noten, zaden en fruitsoorten eroverheen. Je vind hier meer inspiratie voor je smoothie bowl.

4. Pannenkoekjes met ei en banaan

Prak een banaan zo fijn mogelijk en meng het met twee eieren, doe er eventueel nog een beetje kaneel bij. Bak er vervolgens pannenkoekjes van.

Tip van de redactie

FOREO LUNA™ gezichtsreiniger en massage-apparaat
Foreo
Bestel hier

Gerelateerde artikelen