Omelet 2100x1440

6 manieren om groente te eten bij je ontbijt

Lang niet iedereen eet 200 gram groente per dag. Door je gewoontes aan te passen en ’s ochtends al groente bij je ontbijt te eten, wordt het makkelijker om genoeg groente te eten. Maar hoe doe je dat?

Meer groente eten hoeft niet alleen bij je lunch of avondeten. Als je bij het ontbijt al wat groente toevoegt, zit je sneller aan de minimale ‘eis’ van twee ons groente per dag.

1. Ontbijtsmoothie

Wie graag ontbijt met een smoothie kan daar groente aan toevoegen. Het is een kleine moeite en een makkelijke manier om wat meer groen binnen te krijgen.

Lees ook:10 manieren om meer groenten te eten’

2. Omelet

Voeg volgende keer lekker veel groente toe aan je omelet of scrambled eggs.

3. Met een eitje erin

Tik je ei kapot in een paprika of portobello en zet het ongeveer 15-20 minuten in de oven tot het ei gaar is. Avocado is oorspronkelijk een vrucht, maar dat blijft ook een lekkere combinatie.

4. Groentenpannenkoek

Experimenteer eens met je pannenkoeken. Gooi wat spinazie door het beslag. Of probeer een wortelpannenkoek.

5. Groentebrood

Krijg je ’s ochtends geen hartig ontbijt naar binnen gewerkt? Experimenteer eens met verschillende recepten voor groentebrood, bijvoorbeeld courgette– of wortelbrood.

6. Zorg dat je genoeg groente in huis hebt

Open deur: als je voorraad op is, vallen je plannen voor een ontbijt met veel groente in het water. Houd bij het maken van je boodschappenlijst rekening met je ontbijtplannen.

Tip van de redactie

Philips Avance HR3655/00 Blender
Philips Pro Blender Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen