foods-nooit-invriezen vriezers kerstdiner

3 manieren om met eten je energielevel een boost te geven

Je energielevel wordt door een heleboel dingen beïnvloed. En ja, eten is daar een groot onderdeel van, zowel in positieve als negatieve zin. Daarom hebben wij drie manieren voor je beschreven die je kunnen helpen om je energielevel een boost te geven als je je vermoeid voelt.

1. Eet een gebalanceerd ontbijt

Door je ontbijt over te slaan of te ontbijten met een ongebalanceerd ontbijt vol koolhydraten kan je je daarna behoorlijk sloom voelen. Hoe dat komt? Je lichaam breekt ’s nachts spierweefsel af en als je dit weefsel niet opbouwt door het de juiste voedingsstoffen te geven tijdens je ontbijt, kan je metabolisme vertragen en heb je minder energie. Ben je een fan van avocado toast? Doe er dan een gepocheerd eitje, gerookte zalm of hummus bij om ook genoeg eiwitten binnen te krijgen. Niet alleen helpt het je spieren weer op te bouwen, ook zit je langer vol!

Lees ook: ‘5 tips om meer energie te krijgen

2. Niet meer snacken voor het slapengaan

Als je ’s avonds nog te laat eet, zou het kunnen dat je daardoor minder goed slaapt. Wanneer je minder goed slaapt, kan dat zijn weerslag hebben op de hormonen die je hongergevoel reguleren en, daarmee, je metabolisme. Probeer daarom voor het slapen niet meer te eten. Heb je ’s avonds nog constant honger? Dan kan het zo zijn dat je avondeten te licht was of dat je vanwege andere redenen eet, zoals verveling of uit gewoonte. Stel daarom een regel vast dat je twee uur voor je gaat slapen niet meer gaat snaaien. In combinatie met andere gezonde slaapgewoonten kan dit ervoor zorgen dat je meer energie hebt overdag.

3. Maak homemade maaltijden

Koken kan soms overweldigend lijken nadat je een lange, zware dag hebt gehad. Vaak maken we dan iets makkelijks, wat meestal bestaat uit behoorlijk bewerkte producten. Je lichaam is zo gemaakt dat het voedsel kan verteren en omzetten om de energie te krijgen die je nodig hebt. Als je vaak bewerkte producten eet in plaats van onbewerkte producten, verander je dit proces. Hierdoor kan je je oververmoeid gaan voelen. Koken kan daarnaast een therapeutische werking hebben én is een goede manier om de band met je loved ones te versterken. Probeer daarom dus toch vaker zelf te koken; beter voor je body én je mind!

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen